Wielrenners, levens in de Chasse Patat – Fred van Slogteren

Wielrenners, levens in de Chasse Patat – Fred van Slogteren

Jarenlang beheerde wielerboekenschrijver Fred van Slogteren een weblog over over allerlei onderwerpen over de wielersport. Zijn weblog haalde dagelijks ruim tweeduizend bezoekers, waaronder veel bekende Nederlandse en Vlaamse wielrenners en BN’ers en BV’en.

‘De jarigen van vandaag’ was een dagelijkse rubriek met alle jarigen – dead of alive – van die dag. Dan pikte Fred er altijd één uit voor een uitgebreidere beschrijving. Als verantwoordelijk journalist ging hij, indien mogelijk, bij de bron te rade. Die verjaardagen leverden vaak mooie, komische, hilarische, dramatische en/of ontroerende verhalen op.

Nadat Fred er mee ophield, bleef wielersport.slogblog.nl in de lucht vanwege de vele mooie verhalen. Nog dagelijks zijn wielerliefhebbers er aan het schatgraven. Om ze die moeite te besparen maakte Fred een bloemlezing van de mooiste verhalen.

Het resultaat is een bont internationaal peloton van alle tijden, met grootheden uit het begin van de twintigste eeuw als Mathieu Cordang en Reggie MacNamara tot bekende namen uit het heden als Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin.

Deze honderd korte verhalen verdienen het om er iedere dag als een amuse eentje te lezen. Maar dan moet je wel veel discipline hebben, want ieder verhaal smaakt naar meer.

Fred van Slogteren schreef een groot aantal wielerboeken. Bij Just Publishers verschenen eerder o.a. Raas, de zwijgende legende, Jan Janssen, alleen het hoogste telde, Peter Post, een fenomeen in de wielersport en Jopie, Jopie, Jopie! (over Joop Zoetemelk).

Specificaties

Formaat              15 x 23 cm
Uitvoering           paperback
Omvang               ca. 288 pagina’s
ISBN                    97890 8975 3151
NUR                     491
Prijs                      €22,50
Verschijnt            mei 2023