Hij was mijn Führer, de memoires van Hitlers secretaresse

Hij was mijn Führer, de memoires van Hitlers secretaresse – Christa Schroeder

De authentieke aantekeningen en brieven van Christa Schroeder vormen de basis voor dit unieke boek. Christa Schroeder (1908 – 1984) werkte als secretaresse voor dictator Adolf Hitler. Gedurende de jaren 1933 – 1945 verkeerde ze vrijwel dagelijks in zijn directe nabijheid. Ze hoort over politieke en militaire beslissingen, reist in de speciale Führertrein door Europa en is aanwezig bij de moordaanslag van 20 juli 1944. Ook verblijft ze in 1945 in de beruchte Führerbunker in Berlijn.

Schroeder, die in haar memoires naar voren komt als een behoorlijk eigenzinnig type, wilde in haar boek een zo adequaat mogelijk beeld schetsen van de persoon Hitler. Ze schrijft over zijn voor- en afkeuren, zijn dagelijkse bezigheden en gewoontes, de relatie met zijn familie, zijn plotselinge stemmingswisselingen, de gezelschapsspelletjes die hij speelde – en zelfs zijn gevoel voor humor. Ook de verschillende personen in Hitlers entourage komen uitgebreid aan bod.

Het meeslepende en soms schokkende boek van Christa Schroeder is, zonder enige twijfel, een van de belangrijkste primaire bronnen voor het raadsel Adolf Hitler. Gerespecteerd Hitler-expert Anton Joachimsthaler schreef een uitgebreide introductie. Hij was mijn Führer werd bij verschijning van de Engelse vertaling in afleveringen voorgepubliceerd in The Sunday Telegraph en de New York Post.

‘Christa Schroeders boek biedt een unieke en openhartige inkijk in het leven van Hitler en zijn hofhouding’ – The Sunday Telegraph

Specificaties
Formaat           15 x 23, cm
Omvang           ca. 272 pagina’s
Uitvoering       paperback
Extra                met fotokatern
ISBN                97890 8975 5360
NUR                 698
Prijs                  € 24,99