Foute feestjes – Mick van Wely

Foute feestjes, Mick van Wely

Voor een groep mannen uit Noord-Nederland was de Groninger hiv-affaire een ware nachtmerrie die voor sommige tot op de dag van vandaag voortduurt. Ze raakten in contact met Peter M., Wim D. en Hans J. uit Groningen, die wilde seksfeesten organiseerden waar ze bezoekers drogeerden en spelletjes speelden met hiv-besmet bloed.

‘Het was een spel. We tapten bloed af en injecteerden elkaar met ons bloed’, verklaarde een van de verdachten destijds. Na de arrestatie van de drie mannen werd de Groninger hiv-affaire wereldnieuws. Zou de beschuldiging van justitie dat weerloze mannen moedwillig werden besmet door injecties met besmet bloed standhouden bij de rechter? Er volgde een bloedstollend proces dat vijf jaar duurde.

Misdaadjournalist Mick van Wely volgde de zaak vanaf het allereerste begin. Hij sprak met slachtoffers, het rechercheteam dat onderzoek deed en de officier van justitie die hier leiding aan gaf. Zijn boek Foute Feestjes is een bloedstollende reconstructie van de bizarre affaire waarin talloze betrokkenen hun licht op de zaak laten schijnen.

Foute feestjes vertelt hoe tijdens en na een reeks ‘bonte seks-avonden’ het leven van een groep bezoekers drastisch verandert, hoe de politie wordt geconfronteerd met een voor haar volstrekt nieuw en uiterst gevoelig fenomeen en over de wijze waarop de media de brisante affaire verslaan. Er ontspint zich een uitzonderlijk juridisch gevecht.

Van Wely schreef een meesterstuk over een buitengewoon boeiende zaak. Zijn boek leest alsof je in de verhoorkamer zit. Hij slaagt er in juridisch complexe materie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zijn boek is een absolute aanrader voor zowel liefhebbers van true crime als lezers van literaire thrillers.

Mick van Wely (1972) is misdaad- en onderzoeksjournalist voor De Telegraaf. Hij schreef ook Levenslang, de straf en de daders over de zwaarste straf in Nederland en Rovers & Sluipmoordenaars over zijn meest spraakmakende zaken. Van Wely is wekelijks op radio en tv te zien en te horen als crimedeskundige.

Specificaties
Formaat           13,5 x 21,5 cm
Omvang           ca. 272 pagina’s
Uitvoering       paperback
Extra                met fotokatern
ISBN                97890 8975 5568
NUR                 339
Prijs                  € 21,99