En toen was er jazz, Gerhard Hormann

En toen was er jazz, Gerhard Hormann

Naar jazz luisteren is naar muziek luisteren uit een analoog tijdperk. Het is echt en puur en tijdloos. Dit is niet zomaar het zoveelste boek over jazz, maar een spannend jongensboek. Gerhard Hormann schrijft met zoveel humor en hartstocht dat hij zelfs jazzhaters op andere gedachten weet te brengen. Zijn ontdekkingsreis is een must voor elke muziekliefhebber en platenverzamelaar.

Jazz is muziek waar je zomaar ineens, zonder aankondiging en zonder aanleiding, door gegrepen wordt. Dat overkwam schrijver Gerhard Hormann, tot dat moment een verstokte rockfan met een voorkeur voor harde gitaren en dreunende drums.

Van de Rolling Stones had hij alles in huis, maar wie was nou eigenlijk Sonny Rollins? En wie waren Lee Morgan en Thelonius Monk? En hoe kon je als beginneling het verschil horen tussen bebop, swing en jazzdance? Hormann ging op onderzoek. Hij stond aan het begin van een fantastische ontdekkingsreis: ‘Voor wie eenmaal de jazz ontdekt is er geen weg terug.’

Om En toen was er jazz te schrijven zat Hormann in de collegebanken bij de beroemde trompettist Wynton Marsalis, bezocht hij talloze jazzclubs in binnen- en buitenland en zag hij zoveel mogelijk artiesten live optreden. Ondertussen ging hij als een puber op handtekeningenjacht, zodat zijn kast inmiddels vol staat met gesigneerde albums. 

‘Iedereen houdt van jazz, alleen ze weten het nog niet.’-  zangeres Fay Claassen.

Gerhard Hormann (1961) is politicoloog en journalist/schrijver. Zijn boeken Hypotheekvrij (12e druk) en Het Nieuwe Nietsdoen (17e druk) zijn klassiekers.

Specificaties
Formaat           13 x 21,5 cm
Omvang           240 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                97890 8975 4868
NUR                 660
Prijs                  € 21,99