Achter de tralies schijnt de zon, Frank de Bruyn

Achter de tralies schijnt de zon, Frank de Bruyn

De bijzondere geschiedenis van een Nederlandse gedetineerde in een Italiaanse gevangenis. ‘Detenuto De Broejn’ vertelt zijn verhaal. Het leven van Frank de Bruyn verandert in een regelrechte nachtmerrie wanneer hij door de carabinieri wordt gearresteerd en zonder pardon in een Italiaanse gevangenis wordt gegooid. Zijn familie wordt niets. Op de Nederlandse televisie zendt het programma Tros vermist een opsporingsbericht uit.

De Bruyns nachtmerrie in de Italiaanse gevangenis duurt maar liefst twee lange jaren. Hoewel hij op alle mogelijke manier manieren probeert weer in vrijheid te komen, lukt hem dat niet. Ook verzoekt hij tevergeefs om een DNA-sporenonderzoek.

(Fragment) ‘Ik werd meegenomen en gevangen gezet. Het enige wat ik zeker wist is dat ik mijn kinderen, ouders, zus en vrienden voorlopig niet zou zien. Van het ene op het andere moment was meer wat het leek. Mijn leven stortte in.’

In Achter de tralies schijnt de zon vertelt Frank de Bruyn het bizarre verhaal van zijn gevangenschap, vaak onder bizarre omstandigheden. Op rauwe wijze schrijft hij over zijn uitzichtloze leven en zijn dagen in de isoleercel. Zijn optimisme en vertrouwen in de goede afloop houden hem op de been. Overheersend is echter de immense frustratie die hij voelt om ten onrechte te worden beschuldigd.

Door zijn meeslepende en persoonlijke manier van schrijven weet De Bruyn lezers mee te nemen in zijn Kafkaïaanse situatie. Maar… hoe is hij in deze benarde situatie terecht geraakt?

Frank de Bruyn heeft een carrière als fotomodel en croupier achter zich. Eerder verscheen Niets is wat het lijkt waarin hij vertelt hij over zijn veelbewogen jaren als ‘poldergigolo.’ Momenteel werkt Frank de Bruyn als jeugdcoach in Nijmegen.

Specificaties
Formaat           13 x 21,5 cm
Omvang           ca. 240 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                97890 8975 5469
NUR                 402
Prijs                  € 21,99