De verdwenen miljoenen van Kuifje, de geheimen van de erven Hergé – Jean-Pierre Levée

De verdwenen miljoenen van Kuifje, de geheimen van de erven Hergé – Jean-Pierre Levée

Dit boek is een must voor de vele duizenden fans van Kuifje! Het vertelt hoe de nalatenschap van Hergé, de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur Kuifje, wordt beheerd. En dat gaat niet altijd goed. Verkeerde keuzes en hoogmoed holden het fortuin flink uit.  

 

Striptekenaar Hergé legde de basis voor het enorme succes van Kuifje, maar verzeilde na de Tweede Wereldoorlog in een burnout en depressies verzeild. Hij begon een nieuw leven met de 25 jaar jongere Fanny, werd een aanhanger van de Tao en was op het eind van zijn leven sereen en onthecht. Na zijn overlijden in 1983 kwam het Kuifje-imperium in handen van zijn weduwe Fanny en haar tweede echtgenoot Nick Rodwell.  

 

Het bedrijf dat nu de Kuifje-erfenis beheert is echter structureel verliesgevend. Voor de buitenwereld wordt dit verhuld met een knap staaltje window dressing. Ook scheelde het niets of de rechten van Kuifje kwamen in handen van derden. De auteur fileert al deze geheimen en geeft duiding aan het beleid van de Rodwells. 

 

Dit boek is onthullend, meeslepend en vol verrassende verbanden. Het bevat veel nieuwe details, zoals: Hergé maakte wèl een testament, wie was de derde vrouw in het leven van Hergé, hoe veroverde de grillige Nick Rodwell zijn positie, wat leverde de Kuifjefilm op, hoe wordt het Hergé museum alsnog winstgevend gemaakt en wie tekende nu eigenlijk als eerste de Yeti.  

Jean-Pierre Levée (1964) studeerde rechten, werd bankier en financieel expert. Hij is Kuifjeliefhebber en -kenner. Hij heeft de Belgische nationaliteit, maar woont en werkt sedert 2002 in Nederland. De auteur gebruikt een pseudoniem. 

Specificaties

Formaat           13,5 x 21 cm
Omvang           ca. 272 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                97890 8975 6350
NUR                 360
Prijs                  € 22,99
Verschijnt       oktober 2023