Niemand zit hier voor zijn zweetvoeten, van burgerman tot bajesklant met tbs – Johan S.

Niemand zit hier voor zijn zweetvoeten, van burgerman tot bajesklant met tbs – Johan S.

Iedereen weet dat tbs-patiënten vreselijke daden op hun geweten hebben. Daden waarvan je denkt dat je ze zélf nooit zal doen. Omdat je een brave burger bent. Dat dacht boekverkoper Johan S. ook.

 

Als hij te horen krijgt dat zijn werkgever personeel moet ontslaan, komt ook Johan op straat te staan. En daarmee begint de ellende. Hij raakt gaandeweg in een zware depressie en wordt letterlijk gék van zijn medicijnen. Zijn verwarde geest kan niet meer normaal denken en hij verliest alle controle over zichzelf.

 

In een staat van verstandsverbijstering brengt hij de vrouw die voor hem de liefste vrouw van de hele wereld is, om het leven. Hun 10-jarige zoontje komt er vanaf met lichte verwondingen.

 

Na zijn veroordeling belandt Johan S. in een wereld waarvan hij zich voorheen geen enkele voorstelling kon maken. Hij wordt bajesklant en tbs-er. Dit is het schokkende verhaal hoe het zover kon komen. Met een afschuwelijk drama tot gevolg.

 

In dit boek geeft Johan S. een rauwe inkijk in het dagelijkse leven in een gevangenis, de onbekende wereld van de tbs en de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg). Ook vertelt hij over de lange weg die hij moest afleggen om terug te keren in de gewone wereld en hoe hij weer een normaal burger kon worden.

 

Johan S. (1972) werkt als ervaringsdeskundige werkt hij mee aan projecten om de tbs te verbeteren. Hij geeft regelmatig lezingen. Hij werkt nu als inkoper bij een online boekhandel.

Specificaties

Formaat           13,5 x 21 cm
Omvang           ca. 272 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                97890 8975 6558
NUR                 339
Prijs                  € 21,99
Verschijnt       oktober 2023