Hanna – Magali Jeger

Hanna – Magali Jeger

Reis terug naar het Amsterdam van 1941 en maak kennis met Hanna, een jonge Joodse vrouw. Hanna en haar man Nico willen dolgraag een kind. Maar in een tijd waarin de dreiging van deportatie dagelijks voelbaarder wordt, lijkt hun droom onbereikbaar. Ondanks alles laten ze hun kinderwens niet varen en uiteindelijk wordt hun dochtertje geboren. Maar dan slaat het noodlot toe. Wanneer voor de Joodse bevolking de situatie in snel tempo verslechtert neemt de wanhopige Hanna een hartverscheurende beslissing. In het vertrouwen dat goede Nederlanders zich over haar ontfermen laat ze haar dochtertje achter in een kinderwagen op de hoek van een straat.

Hanna zelf, onwetend wat er met haar kind zal gebeuren, belandt via Westerbork in het vernietigingskamp Auschwitz. Daar wordt ze onderworpen aan de wrede medische experimenten van Dr. Mengele. Hanna toont zich onverzettelijk in haar wil te overleven. Ze wil zich hoe dan ook herenigen met haar dochtertje. In dit bijzondere boek vertelt Magali Jeger in sobere, maar krachtige taal het verhaal van haar overgrootmoeder Hanna. Hanna is een ontroerend, waargebeurd verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder die alles riskeert om haar kind terug te vinden.

‘Ik heb dit boek in één adem uitgelezen. Het is als een film die aan je voorbij gaat. Wat een verhaal!’ – Journalist Hans Knoop

De Nederlandse Magali Jeger (1999) volgde in Londen een opleiding als dramaturg en theatermaker. Nu werkt ze als creatief ontwikkelaar bij Warner Bros in Amsterdam. Twee van haar toneelstukken werden opgevoerd. Hanna verscheen eerder in de VS en kreeg goede recensies.

Reacties in de Amerikaanse pers:

‘Betoverend, hartverscheurend en buitengewoon – en bovendien prachtig verteld.’

‘Verteld in levendige en nuchtere taal, Hanna is een krachtig persoonlijk verhaal.’

‘Zowel haar schrijfstijl als de dialogen getuigen van de veelzijdige vaardigheid van de auteur. Dit oorlogsverhaal is het beslist waard om te vertellen.’

Specificaties

Formaat           13,5 x 21 cm
Omvang           ca. 288 pagina’s
Uitvoering       paperback
Extra                met fotokatern
ISBN                97890 8975 6053
NUR                 402
Prijs                  € 21,99
Verschijnt       oktober 2023