De kwartetmoord, herziene en uitgebreide editie – Jan Colijn en Tom Meerbeek

De kwartetmoord, herziene en uitgebreide editie – Jan Colijn en Tom Meerbeek

Op 13 november 2018 worden in een growshop in een Enschedese volksbuurt vier mannen doorzeefd met kogels. De Twentse hennepwereld staat op zijn kop en een escalatie dreigt. Deze bizarre zaak wordt landelijk bekend als De Kwartetmoord.

 

Een week na de gruwelijke moordpartij volgen arrestaties, een Servische vader en zijn twee zonen: Camil A., Dejan A. en Denis A. Eind 2020 kent een primeur in ons land: voor het eerst krijgen drie leden uit een gezin een levenslang opgelegd.

 

Vanaf het eerste moment storten journalisten Jan Colijn en Tom Meerbeek zich op de zaak. Ze publiceren een reeks reportages die bol staat van de pikante details over de vader en zijn twee zonen. Tevergeefs tracht Justitie hun onthullende reportagereeks te doen stoppen. Tevergeefs.

 

Waarom blunderden de verdachten door hun DNA-sporen achter te laten en waarom lieten ze zich pontificaal filmen door bewakingscamera’s? Wat is het mysterie van de verdwenen moordkleding en waarom sprong de vader met kleren en al in een vijver om een paar eendjes te redden? Waarom schakelden politie en justitie een geheim agent in?

 

De afwikkeling van de viervoudige moord leek dankzij een waslijst aan bewijs tegen de drie hoofdverdachten een gelopen race. Niets was minder waar. De bizarre zaak blijkt een rollercoaster van jewelste. Jarenlang hielden de verdachten hun kaken stijf op elkaar.

 

In deze uitgebreide versie van De Kwartetmoord zullen ze voor het eerst spreken en is te lezen hoe het hen sinds hun veroordeling in de bajes is vergaan. Nu het complete verhaal in een herziene en uitgebreide editie!

 

Jan Colijn (1966) en Tom Meerbeek (1979) werken als verslaggever bij RTV Oost.

Specificaties

Formaat           13,5 x 21 cm
Omvang           ca. 302 pagina’s
Uitvoering       paperback
Extra                met fotokatern
ISBN                97890 8975 6657
NUR                 339
Prijs                  € 21,99
Verschijnt       November 2023