Het kartel uit de delta, een criminele historie 1965 – 1981 – Harry de Wolf

Het kartel uit de delta, een criminele historie 1965 – 1981 – Harry de Wolf

Een boek zoals dit verscheen niet eerder in Nederland: een absolute insider vertelt over het ontstaan van de Nederlandse georganiseerde misdaad. Als geen ander weet hij hoe de hazen liepen (en lopen).

 

Harry de Wolf beschrijft hoe hij begin zestig jaren opklimt in de rangorde van de Amsterdamse penoze. Vanaf 1966 komen de eerste drugs komen op de markt. In Amsterdam begint een subcultuur te ontstaan en de stad wordt uitgeroepen tot Magisch Centrum. De Wolf ruikt zijn kans en stapt in de beginnende dealscene. Tijdens een reis naar Marokko wordt een partij hasj gescoord en met ruime winst verhandeld.

 

Meer reizen volgen en De Wolfs slagkracht neemt toe. In de Popeye, een populaire kroeg aan het Leidseplein maakt De Wolf kennis met huisdealers Klaas Bruinsma en Johan ‘de Snor’ Thijssen. De Wolf, een knaporganisator, haalt de ene na de andere partij hasj binnen. Hij groeit uit tot een bekende naam in het circuit. Het grote geld stroomt binnen. Rond 1975 is de transitie van de klassieke penoze naar de harde georganiseerde misdaad een feit.

 

In dit boek vertelt De Wolf, zonder een blad voor de mond te nemen, een fascinerende inside story. Man en paard worden genoemd. Het gaat over internationale drugshandel, enorme sommen zwart geld, een overdaad aan luxe, corrupte politiemensen en doortrapte informanten. En ook de dood van glamourkoningin Mathilde Willink.

 

Het kartel van de delta 1965 – 1981 is onthullende true crime. Een boek zoals dit verscheen niet eerder in Nederland.

 

Harry de Wolf, een overlever, kent de Nederlandse onderwereld door en door. Hij biedt in zijn memoires een onthullende inkijk met veel onbekende details. Hoe ontwikkelden eenvoudige woonwagenbewoners en kleinschalige handelaren zich tot zakenmensen met uitgekiende bedrijfsvoering? Hoe zette men megapartijen drugs af in de VS, Canada en Australië? En hoe werden illegaal verkregen winsten witgewassen?

Specificaties

Formaat           15 x 23 cm
Omvang           ca. 325 pagina’s
Uitvoering       paperback
Extra                met fotokatern
ISBN                97890 8975 6954
NUR                 339
Prijs                  € 24,99
Verschijnt       November 2023