Sexy selfies – Maria Genova

Sexy selfies – Maria Genova

‘Als je niet met mij naar bed gaat, zet ik je naaktfoto op alle pornosites…’ Het sturen van een sexy foto naar je vriendje lijkt heel onschuldig, maar een gedeelde foto’s worden soms vele duizenden keren doorgestuurd. Via social media gaat dat razendsnel. Veel pubers zien die gevaren niet.

 

In Sexy selfies vertellen slachtoffers openhartig over de gevolgen van het maken van onschuldige naaktfoto’s. Niet alleen meisjes worden slachtoffer van sexting, maar ook veel jongens. Hun verhalen zijn net zo heftig. De slachtoffers worden gepest, bedreigd en afgeperst. Sommige tieners plegen zelfmoord.

 

(Fragment) Emily pakt haar mobieltje en richt het op haar borsten. Lars wil natuurlijk een heeeel sexy foto, dus ze moet deze keer wat meer laten zien. Haar mobieltje zakt naar beneden. Even later stuurt ze de foto via Snapchat naar Lars. Op Snapchat duurt het maar een paar seconden voordat de foto voorgoed is verdwenen. Even later schiet het haar te binnen dat Lars de foto snel kan kopiëren. Maar waarom zou hij? Hij wilde haar alleen maar bloot zien en dan zou hij haar met rust laten…

 

Maria Genova sprak tientallen tieners en kreeg hun geheime chats doorgestuurd. Ook daders vertellen haar waarom ze sexy foto’s doorsturen. ‘Ken je die Panini-voetbalplaatjes die je kunt verzamelen? We scoren naaktfoto’s van meisjes en dan ruilen we ze met elkaar. Net als die voetbalplaatjes!’

 

Sexy selfies staat boordevol tips voor onzekere tieners. Kun je een sexy selfie maken zonder in de problemen te komen? Hoe pak je pesters aan als je naaktfoto uitlekt? Hoe voorkom je dat je foto wordt verspreid en je webcam wordt gehackt? En hoe worden met Artificiële Intelligentie (AI) naaktfoto’s van bestaande mensen gemaakt?

 

Journaliste Maria Genova (1973) schreef succesvolle en taboedoorbrekende boeken. Spraakmakend zijn de bestsellers Het Duivelskind en Komt een vrouw bij de hacker.

Specificaties

Formaat           13,5 x 21 cm
Omvang           ca. 240 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                97890 8975 6251
NUR                 402
Prijs                  € 14,99
Verschijnt       september 2023