Tom Poes in liedjesland – Marten Toonder

Tom Poes in liedjesland – Marten Toonder

Marten Toonder werd beroemd met zijn Tom Poes en Ollie B. Bommel-strips die in talloze kranten in binnen- en buitenland verschenen. Als geen ander wist Toonder hoe je een spannend verhaal moest vertellen.

Veel minder bekend dan zijn Bommelstrips zijn de prentenboeken van Marten Toonder. In de na-oorlogse jaren verscheen een aantal kinderboeken met prachtige illustraties. Het zijn nu veelgezochte collectors items.

Tom Puss in Nursery Rhymeland, werd in 1948 door Birn Brothers voor de Britse supermarktketen Marks & Spencer uitgegeven. Het was bedoeld om Tom Poes en heer Bommel bij de Engelse lezertjes bekender te maken. De opzet van dit boek is bijzonder: Tom Poes en heer Bommel figureren in bekende Engelse kinderrijmpjes (‘nursery rhymes’). Zo vallen Jack en Jill nog steeds van hun hill, maar rent heer Bommel daar nu achteraan. Ook zien we Tom Poes in gesprek met Humpty Dumpty, die met plakband in elkaar is gezet.

Dit unieke boek, een collector’s item onder de Toonder prentenboeken, is nooit zelfstandig in Nederland verschenen. In samenwerking met de Toonder Compagnie publiceert Just Publishers, na de heruitgave van Tom Poes en de Laarzenreuzen, Tom Poes en de Watergeest nu ook Tom Poes in Liedjesland. Gebonden en met linnen rug. Bovendien worden als extra een nawoord en een reeks kleurenillustraties toegevoegd.

Marten Toonder (1912 – 2005) is Nederlands bekendste stripauteur. Zijn boeken zijn bestsellers. Veel van de uitdrukkingen en zegswijzen uit zijn Bommel-verhalen zijn mettertijd deel geworden van de Nederlandse taal.

Specificaties

Formaat              20 x 26 cm
Uitvoering           gebonden met linnen rug
Omvang               ca. 60 pagina’s
ISBN                    97890 8975 1317
NUR                     301
Prijs                      €29,99