Tom Poes en de watergeest – Marten Toonder

Tom Poes en de watergeest – Marten Toonder

Een klassieker van Marten Toonder. Na ruim 70 jaar weer in druk! Met een nawoord en extra illustraties

Marten Toonder zag zichzelf graag als een heer van stand. Hij vergeleek zich dikwijls met zijn creatie, Ollie B. Bommel, ook een heer. Toonder werd beroemd met zijn Tom Poes en Olie B. Bommel-strips die in talloze kranten in binnen- en buitenland verschenen. Als geen ander wist Toonder hoe je een spannend verhaal moest vertellen. Met zijn Toonder studio’s drukte hij een enorme stempel op de Nederlandse stripwereld.

Veel minder bekend dan zijn Bommelstrips zijn de prentenboeken van Marten Toonder. In de na-oorlogse jaren, de beginjaren van zijn strip, verscheen een aantal kinderboeken met prachtige illustraties. Het zijn nu veelgezochte collectors items.

Het prentenboek Tom Poes en de watergeest uit 1950 is een bewerking van het gelijknamige stripverhaal dat in 1947 in de Nieuwe Rotterdamse Courant verscheen.

In nauwe samenwerking met de Toonder Compagnie publiceert Just Publishers, na de heruitgave van Tom Poes en de Laarzenreuzen uit 1948, nu de herdruk van Tom Poes en de Watergeest. Gebonden en met linnen rug. Bovendien worden als extra een nawoord en een reeks kleurenillustraties toegevoegd.

Marten Toonder (1912 – 2005) is Nederlands bekendste stripauteur. Zijn boeken zijn bestsellers. Veel van de uitdrukkingen en zegswijzen uit zijn Bommel-verhalen zijn mettertijd deel geworden van de Nederlandse taal.

 

Specificaties
Formaat           20 x 26 cm
Omvang           ca. 68 pagina’s
Uitvoering       gebonden
ISBN                 97890 8975 0518
NUR                 301
Prijs                  € 27,95