The Beatles, 1969 hun laatste jaar – Ken McNab

The Beatles, 1969 hun laatste jaar

In The Beatles 1969, hun laatste jaar beschrijft Ken McNab het tumultueuze laatste jaar waarin The Beatles als popband actief zijn. De ongelofelijke rollercoaster die zeven lange jaren duurde, eindigt in het najaar van 1969. De jonge jongens uit 1963 zijn in 1969 volwassen. In hun laatste jaar lopen de onderlinge spanningen tussen de vier mannen huizenhoog op.

John heeft meer oog voor Yoko Ono dan voor de band, George voelt zich miskend en stapt op (‘Zet maar een advertentie in een muziektijdschrift’), Ringo werkt aan zijn filmcarrière en Paul, tja, die is zelfs helemaal niet meer in leven, zo wordt gefluisterd. Toch zien de vier nog kans samen Abbey Road te maken. Volgens velen hun allerbeste plaat.

Persoonlijke en zakelijke perikelen leidden onvermijdelijk tot het uiteenvallen van de groep. Maar The Beatles hebben de popmuziek voor altijd veranderd. Eindelijk lezen we, maand voor maand, het ware verhaal van hun break-up. En dat is ronduit fascinerend.

Onderzoeksjournalist Ken McNab is al zijn leven lang een hardcore Beatlesfan. Net als vertaler Michiel Blijboom. Eerder schreef McNab het uitstekend ontvangen boek The Beatles in Schotland.

 

Specificaties
Formaat           15 x 23 cm
Omvang           ca. 330 pagina’s
Uitvoering       groot formaat paperback
Extra                met foto’s
ISBN                 97890 8975 3465
NUR                 660
Prijs                  € 24,50
Verschijnt       mei 2024