Plaats delict AZC – Sytze van der Zee

Plaats delict AZC – Sytze van der Zee

Vluchtelingen wachten al sinds decennia soms maanden, zo niet jaren of ze in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Wie zijn ze?

Journalist Sytze van der Zee besloot op onderzoek uit te gaan. Hij is geraakt door het lot van een jonge Algerijn. De man was weliswaar uitgeprocedeerd, maar zat nog altijd in een azc waar hij bleef hopen op een betere toekomst. Die toekomst kwam er niet. Hij werd door de politie doodgeschoten. Het krantenbericht telde slechts enkele regels.

Behalve dat Van der Zee in zijn boek de levensgeschiedenis van de Algerijn reconstrueert, beschrijft hij ook hoe nauwgezet hij daarbij te werk is gegaan. Hoe hij bijvoorbeeld de vrienden van de jonge man opspoorde. Ook bracht van der Zee enige tijd door in het Nijmeegse azc, waar het allemaal begon.

‘Van der Zee’s onderzoeksmethodiek wordt stap voor stap gevolgd. Een uitstekend geschreven, indrukwekkend en soms ook ontroerend boek over de terloorgang van een asielzoeker. Literaire non-fictie op haar best!’

Sytze van der Zee is oud-correspondent van NRC Handelsblad in Bonn, Brussel en Washington, voormalig adjunct-hoofdredacteur van Elsevier en oud-hoofdredacteur van Het Parool. Hij schreef een aantal spraakmakende boeken o.a. Het Beest van Harkstede en Zuidwal over de pedofiele seriemoordenaar Koos Hertogs.

 

Specificaties
Formaat           13.5 x 21 cm
Omvang           288 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                 97890 8975 8248
NUR                 402
Prijs                  € 21,99