Met Havank mee Danier’s Fifties in – Daan Jippes

Met Havank mee Danier’s Fifties in

Een strip, foto, schets – en leesboek zoals dit verscheen niet eerder. Eindelijk een grootformaat boek dat het prachtige stripwerk van Daan Jippes recht doet! Jippes tekent zich terug naar de jaren vijftig.

Daan Jippes, een van Nederlands beste striptekenaars, debuteerde eind jaren zestig in jeugdblad Pep. Zijn Bernard Voorzichtig, Twee Voor Thee geldt als absolute stripklassieker.

Midden jaren ‘70 trok Jippes’ werk voor Donald Duck de aandacht van de Disney Studio’s. Hij verhuisde en werkte vele jaren voor Disney in Burbank, Californië. Daar droeg bij aan bekende tekenfilms, zoals Belle en het Beest en Aladdin.

Na terugkeer in Nederland maakte Jippes, onder het pseudoniem Danier (met het oog op de Franse markt) nieuwe albums, gebaseerd op de detectives van Havank. Hij vond inspiratie bij zijn favoriete tekenaar, de Belg André Franquin, en diens werk voor de strip Robbedoes.

Dit boek bundelt deze reeds lang uitverkochte Havank-verhalen (De Schaduw op de tast en Hoofden op hol). Bovendien gaat Jippes, aan de hand van talloze voorbeelden, uitgebreid in op zijn fascinatie voor de jaren vijftig en de striptekenaars en hun werk uit die periode. Met name Franquin komt aan bod.

Met Havank mee Danier’s Fifties in is een bijzonder boek boordevol strips, schetsen, foto’s, tekeningen, maar ook met nostalgische bespiegelingen van de beroemde stripgrootmeester zelf. Dit boek mag in geen enkele stripverzameling ontbreken!

‘Voor Jippes’ontwikkeling waren zijn ‘gouden fifties’ vormend. Ik vind het echt geweldig dat dit prachtboek verschijnt!’ – Henrieke Goorhuis, tekenaar van o.a. Tom Poes en Ollie B. Bommel

Daan Jippes (1945) maakte als artdirector o.a. tientallen verhalen en omslagen voor weekblad Donald Duck. Dat maakte hem wereldberoemd. Hij werkte van 1980 – 2005 voor de Disney Studio’s. In 2001 ontving Jippes de Stripschapsprijs voor zijn gehele oeuvre.

Specificaties
Formaat           24 x 35 cm
Omvang           ca. 148 pagina’s
Uitvoering       gebonden
ISBN                 97890 8975 0426
NUR                 360
Prijs                  € 59,99
Verschijnt       mei 2024