Marsbataljon – Sven Hassel

Marsbataljon – Sven Hassel

De oorlogsromans van Sven Hassel staan bekend om hun beeldende en realistische beschrijvingen van oorlogsgeweld. Nu in nieuwe editie: compleet en ongecensureerd.

In Marsbataljon vertelt Sven Hassel het schrijnende verhaal van de soldaten die streden in Hitlers zoveelste Russische offensief. Met de moed der wanhoop strijden ze tegen een onverslaanbare vijand. Met name de mannen in de strafbataljons komen terecht in een waar inferno. Zij worden door de Duitse legerleiding beschouwd als niets meer dan kanonnenvlees.

Hiermee zijn de levens van de soldaten bij voorbaat al waardeloos. Omdat deze mannen worden behandeld en sterven als beesten, gaan ze zich ook gedragen als beesten. Niet alleen een wrede vijand wordt bevochten, maar ook binnen de eigen gelederen wordt gevochten, gestolen en bedrogen.

Bestsellerauteur Sven Hassel verwerkte zijn eigen gruwelijke oorlogservaringen in Marsbataljon. Zijn keiharde oorlogsromans waarin de cynische waarheid nergens wordt verbloemd werden door de kritiek unaniem geprezen. Hassels werk werd in meer dan 15 talen vertaald.

Reacties uit de pers:

‘Een buitengewoon authentieke oorlogsroman’ – Süddeutsche Zeitung

‘Sven Hassel is een briljant verhalenverteller’ – Washington Post

‘Voor de vele liefhebbers van het genre zeer aanbevolen’ – Le Monde

De Deen Sven Hassel (1917 – 2012) meldde zich kort voor de Tweede Wereldoorlog bij de Duitse Wehrmacht. Hij vocht aan alle fronten (behalve die van Noord Afrika) en raakte acht keer gewond. Het einde van de oorlog maakte hij mee als Russisch krijgsgevangene. Van Hassels boeken werden wereldwijd ruim 52 miljoen exemplaren verkocht.

Eerder verschenen in de reeks Sven Hassel :

  • Bataljon der verdoemden
  • Pantsers des doods
  • Frontkameraden

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s    288
ISBN                      978 90 8975 412 7