Leeuwenhart – Koen Scharrenberg en Joop Kasteel

Leeuwenhart – Koen Scharrenberg en Joop Kasteel

‘Je hebt het liefst dat het pijn doet, hè…’

De rode draad in het leven van Joop Kasteel. Van mollig, gepest jongetje ontwikkelt hij zich tot vice-wereldkampioen armworstelen en uiteindelijk wereldkampioen in het keiharde free fight. Door zijn vermogen pijn weg te bijten en tegenslagen te incasseren ‘verdient’ Joop de bijnaam Leeuwenhart… En bouwt vervolgens een succesvolle loopbaan op, zowel in de sport als in security management, met tal van BN-ers als cliënt.

Dan slaat het noodlot toe. Na een tijdlang kwakkelen met zijn gezondheid krijgt de Amersfoorter de diagnose MDS. Een kwaadaardige bloedziekte die, in zijn geval, onontkoombaar leidt tot acute leukemie. Maar niemand weet wanneer… In plaats van af te wachten zet Joop de knop om en bereidt zich, harder dan ooit, voor op een strijd met wat hij Het Monster noemt: de acute leukemie.

Na 2,5 jaar valt de levensbedreigende ziekte aan en zal Joop Kasteel ‘in de ring van het AMC’ dieper moeten gaan dan hij voor mogelijk had gehouden. En, in een gevecht op leven en dood, zijn bijnaam meer dan ooit waar moeten maken.

Leeuwenhart biedt een uniek inzicht in de gewelddadige, bijzondere wereld van de kracht- en vechtsport, maar ook in werken ‘aan de deur’ en het gebruik van doping. Boven alles is het een ontroerend en inspirerend verhaal over onmetelijke liefde, een rotsvast geloof en omgaan met ziekte en verlies.

‘Als er één een vechtershart heeft is het Joop Kasteel. Maar zijn grootste gevecht was buiten de ring….’ Waldemar Torenstra

Joop Kasteel’s volledige opbrengst van Leeuwenhart gaat naar de AMC Foundation t.b.v. kankeronderzoek.

Auteur Koen Scharrenberg is een voormalig wereldtopper in het full contact, kyokushin karate. Van zijn hand verschenen eerder o.a. Down for the Count, Georganiseerde misdaad in de lage landen en de bestseller Jantje O.

Specificaties
Uitvoering           paperback
Aantal pagina’s  ca. 304
ISBN                    97890 8975 813 2
Extra’s                 met uitgebreid fotokatern in kleur