Klaas Wilting: de roerige jaren van een politiewoordvoerder – Klaas Wilting

Klaas Wilting: de roerige jaren van een politiewoordvoerder – Klaas Wilting

Dé true crime uitgever van Nederland presenteert met trots: politiewoordvoerder Klaas Wilting vertelt, zonder een blad voor de mond te nemen, eindelijk zijn verhaal.

In 1980 wordt Klaas Wilting, sinds 1964 bij het Amsterdamse politiekorps, overgeplaatst naar het Bureau Voorlichting waar hij woordvoerder wordt. De hoofdstad maakt een zeer roerige periode door. Wilting krijgt er zijn handen meer dan vol.

De mediagenieke Wilting wordt hèt gezicht van de Amsterdamse politie. Wekelijks is hij op radio en tv. In no time is woordvoerder Wilting wereldberoemd in Nederland.

Eén van zijn eerste grote zaken wordt de spectaculaire Heineken-ontvoering. Wilting is ook woordvoerder voor o.a. de liquidatie van Klaas Bruinsma, de ontsnapping van Stanley Hillis, de liquidatie van Sam Klepper, spraakmakende ontvoeringszaken, schietpartijen en afrekeningen. Dat blijkt niet zonder gevaar. Er volgen bedreigingen uit het criminele milieu.

Wilting treedt ook op als woordvoerder bij o.a. de grote krakersrellen die de stad lamleggen, de ontmanteling van de criminele RARA-organisatie, de dood van agent Peter Lugten en kraker Hans Kok en het neerstorten van het El Al vliegtuig op de Bijlmer. Daarnaast zijn er een bizarre handel in mensenhoofden, de zaak Yab Yum en de successen (en dieptepunten) van Ajax. Genoeg om over te vertellen. Klaas Wilting doet dat met verve.

Klaas Wilting werkte vanaf 1964 bij de Amsterdamse gemeentepolitie. Hij kreeg landelijke bekendheid als voorlichter. In 2000 nam hij afscheid. Sindsdien is hij actief als o.a. mediatrainer en programmamaker. Zie ookwww.klaaswilting.nl

Specificaties
Uitvoering            paperback
Aantal pagina’s   256
ISBN                     97890 8975 973 3
Extra’s                  met fotokatern