Couchsurfing in Rusland – Stephan Orth

Couchsurfing in Rusland – Stephan Orth

Hoe ik Poetin bijna ging waarderen. Het eerste Ruslandreisboek zonder beren en balalaika’s.

Na het grote succes van het verrassende Couchsurfing in Iran is er nu Rusland! Van couch tot couch, van gastheer tot gastheer. Oligarchen en aardappeltelers, verroeste Kalashnikovs en ingeblikte komkommers, orthodoxe christenen en hippiedorpen. Stephan Orth, die al meer dan tien jaar couchsurft, gaat op zoek naar het echte Rusland. Het wordt een avontuurlijke reis door een schier onmetelijk land. En zonder nepnieuws en propaganda!

Bestsellerauteur Orth reist van Moskou via Wolgograd naar Grozny in het zuiden, van Yekaterinaburg via Irkoetsk en het Baikalmeer naar Wladiwostok in het uiterste oosten. Tijdens zijn reis beleeft Stephan Orth spannende avonturen en heeft hij verrassende ontmoetingen. Hij krijgt niet alleen te maken met enthousiaste Poetin-fans, dreunende geweerschoten en wodkazuipende macho’s, maar ontmoet ook een hartelijk en gastvrij volk, ziet onontdekte attracties en raakt ontroerd door de indrukwekkende landschappen.

Het resultaat is boek dat een gedifferentieerd en persoonlijk beeld van Rusland schetst. Orth reist door een land dat een twijfelachtige comeback maakt als wereldmacht, maar tegelijkertijd ook op alle manieren op zoek is naar zichzelf.

Stephan Orth verstaat de kunst landen en volken tot leven te laten komen’ –  Westdeutsche Allgemeine Zeitung

‘Spannend, zeer authentiek, menselijk. Een bijzonder uitnodigend reisboek’ – Focus

Freelancer Stephan Orth (1979) werkte als reisredacteur voor Spiegel Online. Al jaren trekt hij couchsurfend over de wereld en ontving tientallen mensen te gast op zijn eigen bank. Zijn reportages werden bekroond met de Columbusprijs. Zijn twee reisboeken werden bestsellers.

Specificaties
Uitvoering           paperback met flappen
Aantal pagina’s  256
ISBN                    97890 8975 893 4
Extra’s                 met 32 pagina’s kleurenfoto’s