Hij was mijn Führer – Christa Schroeder

Hij was mijn Führer – Christa Schroeder

De authentieke memoires en brieven van Christa Schroeder vormen de basis voor dit boek. Schroeder (1908 – 1984) werkte als secretaresse voor Adolf Hitler. Gedurende de jaren 1933 – 1945 verkeerde ze vrijwel dagelijks in zijn directe nabijheid. Ze hoort over politieke en militaire beslissingen, reist in de speciale Führertrein door Europa en is aanwezig bij de moordaanslag van 20 juli 1944. Ook verblijft ze in 1945 in de onderaardse Führerbunker in Berlijn.

Christa Schroeder, die in haar boek naar voren komt als een behoorlijk eigenzinnig type, wilde een zo adequaat mogelijk beeld schetsen van de persoon Hitler. Ze schrijft over zijn voor- en afkeuren, zijn dagelijkse bezigheden en gewoontes, de relatie met zijn familie, zijn plotselinge stemmingswisselingen, de spelletjes die hij met mensen die hij speelde – en zelfs over zijn gevoel voor humor. Ook de verschillende personen in Hitlers entourage komen aan bod.

Het meeslepende en soms schokkende boek van Christa Schroeder vormt, zonder enige twijfel, een van de belangrijkste primaire bronnen voor het raadsel Adolf Hitler. Gerespecteerd Hitler-expert Anton Joachimsthaler schreef een uitgebreide introductie.

Niet voor niets werd Hij was mijn Führer bij verschijning van de Engelse vertaling in afleveringen voorgepubliceerd in The Sunday Telegraph en de New York Post. ‘Christa Schroeders boek biedt een unieke en openhartige inkijk in het leven van Hitler en zijn hofhouding’ – The Sunday Telegraph

 

Specificaties
Formaat           13.5 x 21,5 cm
Omvang           ca. 272 pagina’s
Extra                met fotokatern
Uitvoering       paperback
ISBN                 97890 8975 8644
NUR                 689
Prijs                  € 22,50