Het nieuwe nietsdoen: ontdek het geheim van een heerlijk simpel leven – Gerhard Hormann

Het nieuwe nietsdoen: ontdek het geheim van een heerlijk simpel leven – Gerhard Hormann 

‘Efficiënt nietsdoen is gezond’ 

Dit boek onthult in tien simpele stappen het geheim van efficiënt nietsdoen. Want wat wil je nu liever: dag en nacht online zijn of elke dag lekker ontspannen leven? Dit boek is dan ook actueler dan actueel. We hebben het drukker dan ooit, voelen ons constant opgejaagd en slapen korter dan vorige generaties. De helft van alle werknemers klaagt nu al over te veel stress, terwijl de overheid juist van ons verwacht dat we er nog een schepje bovenop doen.

Gaan we in reactie daarop nog harder rennen en nog driftiger multitasken? Of proberen we in plaats daarvan al die overbodige ballast kwijt te raken en eindelijk tot rust te komen? Gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dat het roer in hun leven om moet. Vrije tijd blijkt de ultieme luxe.

In Het Nieuwe Nietsdoen beschrijft bestsellerauteur Gerhard Hormann hoe hij met vallen en opstaan de kunst van het nietsdoen onder de knie kreeg. Wat ooit begon met het versneld aflossen van zijn hypotheek, bleek de voorbode van een compleet ander leven. Zelf vergelijkt hij zijn huidige bestaan met dat van een ballonvaarder die elke keer een zandzak overboord gooit en steeds hoger en vrijer boven de aarde zweeft.

‘Het Nieuwe Nietsdoen is een absolute eye-opener!’

De afgelopen maanden besteedde de Volkskrant uitgebreid aandacht aan de burn-outepidemie die van sommige geïnterviewden geen epidemie genoemd mocht worden. Onlangs kwam onderzoeksbureau TNO met nieuwe cijfers: in 2017 zei 16 procent van de 8,5 miljoen werkende Nederlanders burn-outklachten te ervaren. Twee jaar eerder was dat 14 procent, in 2007 11 procent. (bron: de Volkskrant, 14 februari 2019)

Gerhard Hormann (1961) is politicoloog en journalist/schrijver. Hij woont met zijn gezin aan een weiland in een dorpje in Zuid-Holland. Eerder schreef hij o.a. de bestsellers Hypotheekvrij! en Het plakbandpensioen. Hij is te volgen op Twitter: @gerhardhormann

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s     240
ISBN                       97890 8975 833 0