Helemaal vrij! – Gerhard Hormann

Helemaal vrij! – Gerhard Hormann

Gerhard Hormann toont aan: het upgraden van je leven begint met het downsizen! Vandaag stoppen met shoppen en morgen stoppen met werken

Nu steeds meer economen waarschuwen dat de pensioenuitkeringen op de tocht komen te staan, is het zaak je eigen plan te trekken. Wacht dus niet op de politiek, maar vaar op je eigen kompas! Als je het straks moet zien te redden met alleen AOW, waarom zou je daar vandaag dan al niet mee beginnen?

In zijn bestseller Hypotheekvrij! beschreef Gerhard Hormann hoe hij binnen vijf jaar de helft van zijn hypotheek wist af te lossen. Daarmee vertelde hij echter maar de helft van zijn verhaal. Want wat gebeurt er als blijkt dat je moeiteloos kunt rondkomen met slechts 50% van je inkomen? Tot zijn verrassing ontdekte hij dat je pas echt van het leven geniet als je geen geld meer uitgeeft aan overbodige spullen.

Zelf besloot Gerhard Hormann op zijn 52ste het roer volledig om te gooien. Per direct ging hij alle leuke dingen te ondernemen die gepland stonden voor ‘later’. Hij is nu gelukkiger dan ooit.

Doorwerken tot je 67ste? In Helemaal vrij lees je dat dit nergens voor nodig is.

* Het nieuwe deeltijdpensioen: vanaf je 55ste nog maar halve dagen werken

* 45-plussers zijn vogelvrij op de werkvloer

* Versoepeling ontslagrecht en korte duur WW hot item!

Gerhard Hormann is politicoloog en journalist/schrijver. Eerder schreef hij de bestsellers Hypotheekvrij! (11e druk) en Het Nieuwe Nietsdoen (16e druk). Hormann schrijft regelmatig op de opiniepagina’s van de Volkskrant en Follow the money. Zijn verfrissende kijk op de wereld om ons heen krijgt veel positieve reacties. Zie ook @gerhardhormann op Twitter.

Specificaties
Uitvoering              paperback
Aantal pagina’s     240
ISBN                       97890 8975 452 3