De mannen van Dog Company – Patrick O’Donnell

De mannen van Dog Company – Patrick O’Donnell

‘Weinigen kunnen zeggen dat zij beslissend zijn geweest voor de uitkomst van de oorlog. De mannen van Dog Company kunnen dat wel. Het boek is zo spannend dat het moeilijk is met lezen te stoppen.’

Het verschil tussen een overwinning en een nederlaag is een kwestie is van de juiste mensen op de juiste plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa gold dit zeker voor de mannen van Dog Company, de soldaten van het 2nd Ranger Bataillon van het Amerikaanse leger.

Op 6 juni 1944, D-day, beklommen 225 mannen van Dog Company de steile, ruim 250 meter hoge, rotsen bij Pointe du Hoc. Na twee dagen wisten zij de Duitsers te verslaan en daarmee D-day tot een succes te maken. Slechts 92 mannen waren nog in staat hun wapens te dragen.

Ook bij latere cruciale gevechten liepen de mannen van Dog Company in de voorste linies. Zo wisten ze in het dichte Hürtgenwald de strategische Bürgberg (Hill 400) in te nemen. Met een bajonetaanval over open veld wisten de mannen, tegen alle verwachtingen in, stand te houden. Eens te meer hadden de mannen van de Dog Company het verschil gemaakt.

De mannen van Dog Company is de, in levendig proza geschreven, geschiedenis van een groep gewone mannen die buitengewone daden uitvoerden en daarbij een ongewone dapperheid, moed en doorzettingsvermogen aan de dag legden.

Patrick K. O’Donnell is een gerenommeerd militair geschiedkundige. Voor zijn werk ontving hij diverse onderscheidingen. ‘One of the world’s preeminent military historians’ – Military Review, US Army.

Specificaties

Formaat              15 x 23 cm
Uitvoering           paperback
Omvang               ca. 350 pagina’s
ISBN                     97890 8975 5650
NUR                     689
Prijs                      €22,99
Verschijnt            augustus 2023