Toffe Jongens – Emile Bodde

Toffe Jongens – Emile Bodde

Nostalgie naar de tijd van toen

Een boek boordevol herinneringen over de jaren zestig en zeventig: mooie verhalen, stoere avonturen en ook met weemoed naar een voorbije tijd. Met veel foto’s. Journalist Emile Bode, zelf 68, sprak met tientallen zestigplussers over hun jongensjaren en noteerde hun herinneringen. Daarbij nam hij gelijk ook maar zijn eigen jeugd mee.

Zestigers vertellen de verhalen over hun roerige jeugdjaren. Over het lekkende inktpotje op school. Papieren pijltjes schieten en cowboytje spelen in straten waarin bijna geen auto’s staan. Over zwartwit-tv met Rawhide en Bonanza. De eenvoudige maaltijden en de spoetnik en vlaflip. Kolen scheppen in de kelder. Over de meisjes in minirokken. Maar ook over het eindeloos sparen voor een brommer, de smartphone van de sixties.

En hoe zeer deed jouw kont op de harde kerkbank? Wat was jouw eerste popsingle? Droegen de zestigplussers van nu toen allemaal bordeelsluipers en broeken met wijde pijpen? Hoe was hun jeugd zonder gekleurde medemens?

Een boek vol herinneringen van de toffe jongens van toen. Ze maakten wat mee in de sixties en seventies! Over schaatslegende Eric Heiden als logé in huis. Ontmaagd worden door een ouder meisje. Voor het eerst oog in oog met een zwarte man. Het eerste sigaretje en roken in de klas en nog veel meer. Kortom, de jongensjaren van toen waren echt tof.

Auteur Emile Bode over Toffe jongens: ‘Ik heb niet eerder met zoveel plezier aan een boek gewerkt!’

Journalist Emile Bode (1954) werkte 38 jaar voor dagblad De Telegraaf en inmiddels al weer 7 jaar voor Max Magazine. Hij is auteur van zestien boeken, waaronder de bestseller De Dikke Bode met honderden schoonmaaktips.

Specificaties

Formaat              15 x 23 cm
Uitvoering           paperback
Omvang               ca. 288 pagina’s
Extra                    met veel foto’s
ISBN                     97890 8975 4356
NUR                     320
Prijs                      €22,50
Verschijnt            mei 2023