Zo gek is het geworden – Arthur Blok

Zo gek is het geworden – Arthur Blok

Geert Wilders: zijn politieke koers, zijn invloed en zijn buitenlandse contacten. Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) zijn niet meer weg te denken van het politieke toneel. De man is al ruim een decennium de meest spraakmakende politicus van Nederland. Zijn bekendheid reikt inmiddels tot ver over onze landsgrenzen.

Het boek Zo gek is het geworden– een knipoog naar Wilders’ uitspraak veel gekker moet het niet worden– bevat veel nieuw feitenmateriaal. Wat drijft Geert Wilders? Hoe groot is zijn politieke invloed? Hoe ziet zijn buitenlandse netwerk eruit? (Inter)nationale media buitelen over elkaar heen om aandacht aan hem te besteden.

Zo vertelt Wilders uitvoerig over zijn opvoeding, zijn familie en zijn jeugd in Venlo. Ook vertelt hij over zijn Oost-Europa connecties, zijn turbulente politieke loopbaan, de rechtszaken tegen hem, de anti-islamfilm Fitna, zijn nieuwe filmplannen en over zijn banden met neoconservatieve partijen in de VS. Bovendien worden het jarenlange gerommel binnen de PVV-gelederen en de opkomst van het internationale populisme uitgebreid besproken.

Auteur Artur Blok sprak daarnaast met huidige fractieleden en met personen die voor lange(re) tijd met Geert Wilders samenwerkten in zowel Nederland als de Verenigde Staten. Zij spreken zich openlijk over hem uit. Wilders geeft hierop zijn persoonlijke reactie.

Gaandeweg ontstaat een scherp beeld van de persoon en de politicus Wilders, zijn ambities en hoe hij is gecreëerd door de Nederlandse media en samenleving. Het eindresultaat: Zo gek is het geworden is een onafhankelijk journalistiek boek over het fenomeen Geert Wilders: die van een eenmansfractie uitgroeide tot een gevestigde politieke partij in het Nederlandse politieke bestel.

Politicoloog Arthur Blok (1976) werkte onder meer voor Novum Nieuws als parlementair verslaggever in Den Haag. Nu levert Blok regelmatig bijdragen voor Het Parool en publiceert hij vooral in Engelstalige media zowel in Libanon als in zijn huidige standplaats de Verenigde Arabische Emiraten.

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s     272
ISBN                       97890 8975 632 9