Wij, Spartanen – Anton Slotboom

Wij, Spartanen: winnen, verliezen en leven op het kasteel – Anton Slotboom

Voetballiefde is overal: dit boek overstijgt de clubkleuren. Wie wil begrijpen wat sport betekent in het leven van mensen, grijpt naar Wij, Spartanen!

De Hemelpoort heeft verdacht veel weg van het Kasteel, schreef Jules Deelder eens.

Had Deelder gelijk? De tientallen Spartanen die in dit boek voorkomen, van fans tot oud-spelers, van trainers tot clubiconen, vinden allemaal ongetwijfeld van wel.

In dit boek zijn de beste verhalen die Rotterdammer Anton Slotboom – Spartaan in hart en nieren – over deze Kasteelheren schreef, verzameld. Talloze mooie momenten en inzichten maken het boek compleet. Bij elkaar vertellen ze een bijzonder verhaal: dat van de club Sparta, de oudste en meest eigenzinnige voetbalvereniging van Nederland.

Slotboom ging op zoek naar het wezen van een voetbalclub. In de bus op weg naar een uitwedstrijd, tussen de harde kern achter het doel, in de café’s in de stad, op de familietribune, tussen de sponsoren en bestuursleden en in de krochten van het stokoude Kasteel uit 1916. Zijn fascinatie is niet de laatste uitslag, maar zijn de mensen die een club vormen. Die winnen, verliezen en leven op Het Kasteel.

Voetballiefde is overal: Wij, Spartanen overstijgt dan ook de clubkleuren en is geschikt voor alle voetballiefhebber. Wie wil begrijpen wat sport betekent in het leven van mensen, grijpt naar Wij, Spartanen. Hugo Borst zei: ‘het vertelplezier spat van de verhalen af!’

Journalist Anton Slotboom (1980) schrijft voor het Algemeen Dagblad en Trouw.  Wekelijks is hij te gast in de populaire podcast over Sparta op Rijnmond. Zijn boek over Jules Deelder, De zin van het leven ben je zelf, werd een bestseller en kreeg unaniem lovende recensies.

 

Specificaties
Formaat        13,5 x 21 cm
Omvang        ca. 256 pagina’s
Uitvoering    paperback
Extra              met fotokatern
ISBN              97890 8975 6749
NUR               320
Prijs                € 21,99
Verschijnt      april 2022