Vladimir, de waarheid over Poetin – Stanislav Belkovski

Vladimir, de waarheid over Poetin – Stanislav Belkovski

Het boek dat nooit in Rusland zal verschijnen. Zelf voerde hij zich op als wildwatervisser, straaljagerpilot, machoman en vrouwenheld – maar hoewel er inmiddels vele duizenden publicaties over Wladimir Poetin zijn verschenen, blijft de ware aard van de Russische president uiterst schimmig. Is hij werkelijk de spil waar in de Russische politiek alles om draait?

Belkovski onthult waarom Poetin geen vertrouwen heeft in zijn eigen volk, de Russen. Hij gelooft niet in hervormingen omdat de Russen niet in staat zouden zijn om, zoals Duitsers en Fransen, een degelijke burgerlijke samenleving op te bouwen. Zonder zijn straffe hand verdrinken ze volgens hem in lamlendigheid en wordt de chaos in Rusland alleen maar groter. Het grootste drama van de vorige eeuw was de ineenstorting van het Groot-Russische rijk. Althans, zo denkt tsaar Poetin volgens Belkovski.

Belkovski zet Poetin neer als een eenzame, paranoïde man met een hang naar het verleden. Zijn portret van Poetin werd in Duitsland lovend ontvangen. ‘Een intrigerend portret van een van de machtigste mannen op aarde.’ Ook NRC Boeken waardeerde het met vier sterren.

De Pools-Joodse Stanislaw Belkovski (Riga, 1970) is een van de bekendste politieke analisten van Rusland. Na de Duitse publicatie van Vladimir werd hij in Rusland bedreigd. Hij ontvluchtte zijn land en is nu zonder vaste verblijfplaats.

 

Specificaties
Formaat           13.5 x 21 cm
Omvang           368 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                 97890 8975 8446
NUR                 680
Prijs                  € 21,99