The Beatles, 1963 het begin van Beatlemania – Ken McNab

The Beatles, 1963 het begin van Beatlemania

In dit maakt onderzoekjournalist Ken McNab de lezer, maand na maand, deelgenoot van het ontstaan van Beatlemania. In het vroege voorjaar van 1963 staan de dan nog onbekende John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr aan het begin van hun long and winding road naar wereldfaam. Later dat jaar leiden hun eerste hits tot taferelen die men in Engeland nog niet eerder had meegemaakt.

Die massahysterie gaat Beatlemania heten. Na hun spectaculaire tv-optreden in The Royal Variety Performance zijn John, Paul, George en Ringo, the fab four, nationale helden. Van de ene op de andere dag zijn de vier jongens uit Liverpool overal in de media.

1963 is het jaar waarin de The Beatles zelf nog keer op keer verbaasd zijn over hun eigen fenomenale succes. En terwijl Engeland compleet Beatlegek wordt, weet de rest van de wereld nog van niks. Dat zou een jaar later snel veranderen.

Onderzoeksjournalist Ken McNab is al zijn leven lang een hardcore Beatlesfan. Net als vertaler Michiel Blijboom. Eerder schreef McNab de uitstekend ontvangen boeken The Beatles in Schotland en The Beatles 1969 hun laatste jaar. Ook dit laatste boek verscheen bij Just Publishers.

Specificaties
Formaat           15 x 23 cm
Omvang           ca. 330 pagina’s
Uitvoering       groot formaat paperback
Extra                met foto’s
ISBN                 97890 8975 0723
NUR                 660
Prijs                  € 24,50
Verschijnt       mei 2024