Ons Feyenoord – Bob Dijkgraaf

Ons Feyenoord – Bob Dijkgraaf

Dit boek legt voor Feyenoorders en niet-Feyenoorders de ziel bloot van de meest markante club van het land. Op 14 mei 2017 werd Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen. En toch werd de club juist in al die jaren zonder landstitel alleen maar populairder.

Wat is toch de aantrekkingskracht van Feyenoord? Wat zorgt ervoor dat zoveel mensen – jong en oud, man en vrouw – zo diep geraakt worden door een voetbalclub? Ons Feyenoord gaat over de identiteit van de club met de trouwste aanhang van Nederland.

Ons Feyenoord gaat over de supporters door dik en dun. Over de culthelden en over de zanger met de gouden microfoon. Over de haat voor 020 maar vooral ook over de haast religieuze liefde voor de club uit 010. Over de liederen en over het vloeken op de eigen club. Over de verre reizen en over altijd weer terugkeren naar een zinderende Kuip, het heilige stadion dat voor zoveel verdeeldheid zorgt. Kortom, over alle dingen die voor de supporters van Feyenoord de club meer maken dan een gewone voetbalclub.

Ons Feyenoord geeft het definitieve antwoord op de vraag: wat maakt Feyenoord tot Feyenoord?

Supporter Bob Dijkgraaf (1992) heeft een ‘lichte’ obsessie voor Feyenoord. Met al haar mooie en rafelige kanten. Ook Bob stond te huilen op die 14mei 2017.

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s    240
ISBN                      97890 8975 572 8