Moordstad, een bloedspoor door Utrecht – Daniel M. van Doorn & Evert van der Zouw

Moordstad, een bloedspoor door Utrecht – Daniel M. van Doorn & Evert van der Zouw

Voor hun derde Utrechtboek gingen de twee bekendste crimewatchers van Utrecht op zoek naar spraakmakende levensdelicten in de schimmige duistere steegjes en op de statige brede lanen die Utrecht rijk is.

Ze stuitten op onomkeerbare misdaden die het daglicht niet konden verdagen, maar soms toch midden op de dag plaatsvonden. Sommigen stilletjes in een verlaten krocht in de oude binnenstad, anderen midden in een drukke nieuwbouwwijk. In hun onderzoek wisten de auteurs veel nieuwe gegevens en details te achterhalen.

Een jongeman wordt aan het eind van de negentiende eeuw in de rosse buurt van Utrecht doodgestoken. Bijna anderhalve eeuw later wordt, per vergissing, een jongeman tussen de hoge flats van de wijk Overvecht koelbloedig geliquideerd. Beide mannen waren op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, ergens binnen de gemeentegrenzen van Utrecht.

Tussen deze twee levensdelicten zit nog een waslijst van mensen die voortijdig het leven lieten. Sommigen bekend bij het grote publiek, anderen in de vergetelheid geraakt. Laat u meeslepen in een wereld waarin u hopelijk nooit terecht zal komen. Niet als dader en niet als slachtoffer. Voor de auteurs is Utrecht na hun onderzoek op twee manieren een… moordstad!

Daniel M. van Doorn (1986) en Evert van der Zouw (1976) verzamelen al vele jaren alle beschikbare informatie over misdaad en voetbalgeweld in Nederland en over hun woonplaats Utrecht in het bijzonder. Eerder verschenen Crimineel Utrecht (6e druk) en Utrecht Hooligans (4e druk).

Specificaties
Uitvoering           paperback
Aantal pagina’s  288
ISBN                    97890 8975 493 6