Hitlers winter, het Ardennenoffensief door Duitse ogen – Anthony Tucker-Jones

Hitlers winter, het Ardennenoffensief door Duitse ogen – Anthony Tucker-Jones

In een laatste wanhoopspoging de geallieerde opmars te stoppen, slaagt het Duitse leger erin de vijand te overrompelen. Gedekt door het strenge winterweer waardoor de geallieerden geen gebruik kunnen maken van hun superioriteit in de lucht – een dichte mist houdt hun vliegtuigen aan de grond  – vallen drie Duitse legers in de Ardennen aan. Hun doel is het zwakste deel van de Amerikaanse linies te splitsen en de vitale aanvoerhaven van Antwerpen te veroveren.

Het is een uiterst gewaagde missie, aangezien de Duitse pantsers de rivieren Our, Amblève, Ourthe en Maas moeten oversteken. Manoeuvrerend over wankele bruggen en langs smalle boswegen wordt het een race tegen de klok en de elementen. Bovendien biedt de vijand, eenmaal van hun verrassing bekomen, hardnekkig tegenstand.

Hitlers Winter vertelt het verhaal aan de hand van de ervaringen van de Duitse infanteristen en pantserbemanningen. Met de moed der wanhoop volgen ze de bevelen op van hun legerleiding, zoals SS Oberstgruppenführer Sepp Dietrich en generaal Hasso von Manteuffel.

WO2-deskundige Anthony Tucker Jones biedt een geheel nieuwe kijk op een van de beroemdste veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog. Met een voorwoord door professor Peter Chaddick-Adams.

‘De andere kant van de geschiedenis. Wat een briljant boek! Prachtige verhalen zorgen voor een vaardige balans tussen drama en detail.’
– James Holland

‘(…) een belangrijk historisch werk’
– Professor Peter Caddick-Adams, auteur van Snow and Steel: Battle of the Bulge 1944 – 45.

‘Tucker-Jones biedt in zijn boek verrassende nieuwe inzichten.’
– Mike Guardia, auteur van Arracourt 1944

Anthony Tucker-Jones, voormalig officier van de Britse Intelligence Service, is gespecialiseerd in militaire geschiedenis. Hij schreef diverse boeken en geeft in de media regelmatig zijn visie op militaire onderwerpen. Zie ook www.atuckerjones.com

 

Specificaties
Formaat           13.5 x 21 cm
Omvang           258 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                 97890 8975 8347
NUR                 339
Prijs                  € 20,00