Het kartel uit de delta – Harry van Amstel

Het kartel uit de delta – Harry van Amstel

Eindelijk vertelt een absolute insider het verhaal van de IRT-affaire. Als geen ander weet hij hoe indertijd de hazen liepen. Het kartel in de delta is een unieke combinatie van onthullende true crime in de vorm van een zinderende thriller. Waarom ontspoorde de strijd tegen de georganiseerde misdaad in Nederland?

Tegen de achtergrond van de parlementaire enquête door de commissie-Van Traa wordt een intrigerende inside story verteld: liquidaties tegen de achtergrond van de internationale drugshandel, grote sommen zwart geld, het luxe leven aan de Spaanse Costa del Crime, corrupte politiemensen en doortrapte informanten en razendslimme identiteitsfraude.

Een megatransport van Pakistan naar de VS zet alle partijen op scherp. en wat betekent de moord op een mysterieuze buitenlander in een villa aan de Spaanse zuidkust? Waarom is de Amerikaanse DEA (Drugs Enforcement Administration) er zo op gebrand de Nederlandse drugsbende op te rollen en een vervolgonderzoek op de parlementaire enquête te dwarsbomen?

Insider Harry van Amstel weet alles van de gebruikte opsporingsmethoden om de sleutelspelers te ontmaskeren. Wie zaten er achter de lucratieve drugslijnen? Wie trokken aan de touwtjes en wat waren de samenwerkingsverbanden? Van Amstel noemt man en paard. Alle grote namen uit de scene van de jaren ’90 passeren de revue: van Klaas Bruinsma tot De Hakkelaar. Ook werpt het boek een verrassend licht op de missie van Maarten van Traa. Was diens zijn dodelijke auto-ongeluk een ongeval? En waarom werd vijf dagen eerder in Haarlem een informant geliquideerd?

Harry van Amstel is het pseudoniem van iemand die de Nederlandse drugswereld van binnenuit door en door kent. In dit boek biedt hij een onthullende kijk achter de schermen. Met veel onbekende details.

Specificaties
Uitvoering           paperback
Omvang               ca. 300 pagina’s
ISBN                     97890 8975 709 8
Prijs                      €22,50