Gestapo opdracht – Sven Hassel

Gestapo opdracht – Sven Hassel

De oorlogsromans van Sven Hassel staan bekend om hun beeldende en realistische beschrijvingen van oorlogsgeweld. Bestsellerauteur Sven Hassel verwerkte zijn eigen gruwelijke oorlogservaringen in Gestapo Opdracht. Zijn uiterst realistische oorlogsromans waarin de cynische waarheid nergens wordt verbloemd werden door de kritiek unaniem geprezen. Hassels werk werd in meer dan 15 talen vertaald. 

In Gestapo opdracht, het vijfde deel van zijn roemruchte romanreeks, vertelt Sven Hassel het schokkende verhaal van de soldaten die streden in Hitlers zoveelste Russische offensief.  Met de moed der wanhoop vechten ze tegen een onverslaanbare vijand. Ze waren niets minder dan kanonnenvlees. 

Omdat de mannen worden behandeld en sterven als beesten, gaan ze zich ook gedragen als beesten. Niet alleen een wrede vijand wordt bevochten, maar ook binnen de eigen gelederen wordt gevochten, gestolen en bedrogen.   

Ook Hamburg is in dit boek plaats van handeling. De auteur zei hierover: ‘De Wehrmacht en de Gestapo vertegenwoordigden twee werelden die niets met elkaar te maken hadden. De Gestapo trachtte door steeds onmenselijker handelingen het leger te dwingen tot eerbied voor het regime. Een regime dat steeds minder eerbied en erkenning genoot.’ 

    

Reacties uit de pers: 

‘Een buitengewoon authentieke oorlogsroman’ – Süddeutsche Zeitung 

‘Sven Hassel is een briljant verhalenverteller’ – Washington Post 

 ‘Voor de vele liefhebbers van het genre zeer aanbevolen’ – Le Monde

 

De Deen Sven Hassel (1917 – 2012) meldde zich kort voor de Tweede Wereldoorlog bij de Duitse Wehrmacht. Hij vocht aan alle fronten (behalve die van Noord Afrika) en raakte acht keer gewond. Het einde van de oorlog maakte hij mee als Russisch krijgsgevangene. Van Hassels boeken werden wereldwijd ruim 52 miljoen exemplaren verkocht.   

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s     288
ISBN                       978 90 8975 792 0