Georganiseerde misdaad in de Lage Landen

Georganiseerde misdaad in de Lage Landen

Een derde deel in de reeks Georganiseerde misdaad in de Lage Landen. Ook in dit deel staat de – razendsnel veranderende – wereld van de georganiseerde misdaad in België en Nederland centraal. De bekroonde Netflix-serie Undercover over de pillenhandel in de Nederlands/Vlaamse grensstreek is een sensatie.

Het zijn al lang niet meer Johnny, Willem of Dino die de dienst uitmaken. De kopstukken van de nieuwe generatie heten Tinus, Janus of Peer. En laten we vooral niet voorbij gaan aan Brahim, Mohammed, Bulent en Ridouan die in stilte uitgroeiden tot de belangrijkste misdaadondernemers in het Europa zonder grenzen. Over hen gaat dit boek.

In dit deel zijn bijdragen opgenomen van misdaadjournalisten o.a. Anna en Hendrik Jan Korterink, Jan Meeus, Annemie Bulté, Mark Eeckhaut en Jop van Kempen. Zo passeert in 20 hoofdstukken zowat alles de revue wat het daglicht schuwt. De werkelijkheid van de criminaliteit blijkt niet bepaald romantisch. Eer? Broederschap? Nee toch, alleen het recht van de sterkte geldt. Een mensenleven is evenveel waard als wat een huurmoordenaar kan factureren.

De auteurs weten waarover ze schrijven. Ze kennen de wereld van internationale drugsdeals, smokkel en oplichting door en door. Ook dit derde boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in een wereld die voor leken ondoordringbaar en gesloten is – die van de georganiseerde misdaad.

Over het eerste deel van Georganiseerde misdaad in de Lage Landen schreef recensent Joost Houtman: ‘Een hallucinante tocht langs donkere krochten, met een drugsoma, jetsetgangsters, motoroorlogen en liquidatietips. Doorgedreven onderzoeksjournalistiek die echte mensen tevoorschijn tovert. Mensen van vlees en bloed. En bloedvergieten.’

Specificaties
Uitvoering            paperback
Aantal pagina’s   256
ISBN                     97890 8975 019 8