Fighterheart Hesdy Gerges – Frank van Gemert

Fighterheart Hesdy Gerges – Frank van Gemert

In het leven van  kickbokser Hesdy Fighterheart Gerges liggen topsport en criminaliteit dicht bij elkaar. Dat heeft te maken met zijn persoonlijke keuzes, maar ook met grote veranderingen in de vechtsport.

Op 29 mei 2010 vindt in de Amsterdam ArenA het eerste gevecht plaats tussen Hesdy Gerges en Badr Hari. In de eerste ronde raast Badr. Als de wedstrijd kantelt, verliest Badr de controle en trapt de liggende Hesdy in zijn nek. De scheidrechter beslist: diskwalificatie van Badr. Hesdy wordt kampioen.

Een week eerder vindt de Antwerpse politie in een havenloods 128 kilo cocaïne. Een zoektocht leidt naar zes Nederlanders, waaronder Hesdy. Vanaf dat moment bevindt hij zich in  een rollercoaster vol onverwachte wendingen in zijn privéleven en sportieve carrière.

In de lange gesprekken die hij voert met criminoloog Frank van Gemert vertelt Hesdy zijn levensverhaal, over hoe hij als vechtsporter zich soms vrijwillig, soms noodgedwongen beweegt op het scherpst van de snede.

Frank van Gemert is verbonden aan de afdeling Criminologie van de Vrije Universiteit en deed o.a. onderzoek naar jeugdbendes, drugshandel en krakers. Eerder verschenen Van prison-gang tot tbs en Straatkrediet.

Specificaties
Uitvoering            paperback met fotokatern
Aantal pagina’s   272
ISBN                     97890 8975 0457