Erwin Rommel – Maurice Philip Remy

Erwin Rommel – Maurice Philip Remy

Voor sommigen is hij de sluwe ‘woestijnvos’ en een oorlogsheld, voor anderen is hij een soldatenbeul en een nazimisdadiger. Erwin Rommel, de bekendste Duitse generaal uit de Tweede Wereldoorlog, groeide uit tot een mythe. Deze wordt nog altijd krachtig in stand gehouden.

Deze biografie over het leven en de historische betekenis van Erwin Rommel onderscheidt zich van de vergoelijkende uitspraken in het Duitsland van vlak na de oorlog, evenzeer als van de harde kritiek van de afgelopen jaren.

Vanaf welk moment nam de ‘mythe Rommel’ deel aan Hitlers systeem? Wat wist hij van de oorlogsmisdaden? Valt hem persoonlijk iets te verwijten? Deze spraakmakende studie toont aan dat Erwin Rommel niet alleen, tegen Hitlers uitdrukkelijke bevel in, soldatenlevens boven gehoorzaamheid stelde maar ook dat hij zich aansloot bij het verzet tegen de dictator.

Het boek, een prettig leesbare studie met talloze zwartwitfoto’s, verheerlijkt niet en veroordeelt niet. De auteur slaagt erin begrip te kweken voor de toenmalige situatie en de gebeurtenissen. Maurice Philip Remy komt tot een nieuw en objectief beeld van de bij zijn leven al legendarische en zelfs bij zijn geallieerde tegenstanders, populaire generaal.

‘We hebben te maken met een zeer bekwame en vermetele tegenstander en, als ik dat mag zeggen, een groot generaal.’ –  Winston Churchill in het Britse parlement, najaar 1942

De Duitse auteur Maurice Philip Remy (1962) maakte succesvolle documentairereeksen over WO2. Remy’s eigen driedelige tv-serie Mythos Rommel is in vele landen uitgezonden en oogstte hoge waarderingscijfers.

 

Specificaties
Formaat           15 x 23 cm
Omvang           ca. 400 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                 97890 8975 7944
NUR                 689
Prijs                  € 24,50