Een olifant in mijn keuken – Françoise Malby (met Katja Willemsen)

Een olifant in mijn keuken – Françoise Malby (met Katja Willemsen)

In dit hartverwarmende en ontroerende boek beschrijft Françoise Malby hoe ze alles op alles zet om de olifantenkudde, haar kudde, te beschermen en hoe ze haar droom, een opvangcentrum voor wilde dieren, wil waarmaken. Het is het prachtige vervolg op de wereldwijde bestseller De olifantenfluisteraar. Ook dit nieuwe boek raakt je in het hart en laat je niet meer los. 

Het laatste wat Françoise Malby, een mondaine Française, van het leven had verwacht is dat zij uiteindelijk terecht zou komen in een privé dierenreservaat in Zuid-Afrika. Dat gebeurt echter wel als ze verliefd wordt op natuurbeschermer Lawrence Anthony. Hun ontmoeting zet haar leven op z’n kop. 

Na Lawrence’ onverwachte dood wacht haar de bijna verlammende verantwoordelijkheid om de leiding van het Thula Thula reservaat op zich te nemen. Het lijkt een onmogelijke taak: stropers doden de neushoorns, bewakers weigeren een vrouw als ‘baas’, er zijn grote financiële problemen en de overheid dreigt haar kudde olifanten alsnog te doden. 

En alsof dit allemaal al niet erg genoeg is blijkt dat Frankie, de leider van de olifantenkudde, haar absoluut niet mag. Françoise moet toegeven dat ze eigenlijk doodsbang is voor de humeurige grijze gigant, die nota bene door Lawrence naar haar is vernoemd. 

Terwijl haar zelfvertrouwen in de jaren na Lawrence’ dood groeit ontdekt Françoise dat ze Frankie al die tijd verkeerd heeft beoordeeld. En de dieren en Thula Thula in de Zuid-Afrikaanse bush leren haar nog meer waardevolle levenslessen…

Het werk van Lawrence Anthony werd na zijn overlijden voortgezet door zijn vrouw Francoise Malby. Het boek dat ze samen met de uit Nederland afkomstige Kaja Willemsen schreef, wordt wereldwijd vertaald. 

Specificaties
Uitvoering            paperback
Aantal pagina’s   350
ISBN                     97890 8975 569 8
Extra’s                  met fotokatern