Delict Moord – Bert Voskuil

Delict Moord – Bert Voskuil

True crime tot op het bot. De dader spreekt…

Delict Moord gaat over de mannen en vrouwen die het zwaarste delict in onze wetgeving begingen: een moord. Het is ontluisterend, schokkend, confronterend en spraakmakend. Niet eerder kwam een schrijver dichter bij de ziel van een moordenaar.

Misdaadverslaggever Bert Voskuil ondervroeg negen moordenaars niet alleen tot op het bot, maar hij drong door tot in hun DNA. Hij zocht hen op in de gevangenis of sprak ze nadat ze hun straf uitzaten. Ze vertelden over hun verbittering en schuldgevoel, hun angsten en hun agressie.

Zo hoorde hij van de huurmoordenaar: ‘Ik ruimde alleen het puin in de criminele wereld.’ en ‘Ik deed mijn werk als een soldaat.’

‘Ik moest het doen. Ik kon niet anders,’ zei de vrouw die haar eigen kind vermoordde en maanden daarna het dochtertje van haar vriendin verstikte.

‘Ik was helemaal dolgedraaid,’ zei de man die, stijf van de drugs, keer op keer instak op zijn vriendin.

Bert Voskuil hoorde de levensverhalen aan van de gestraften. Het zijn beklemmende verhalen over hoe mensen tot hun verschrikkelijke misdaad kwamen.Een voor een stelde hij hen de vraag: ‘Hoe kun je verder met je leven als je ooit die onomkeerbare grens bent overgestoken? Voskuil ontdekte dat hun daad niet los is te zien van wat er eerder in hun leven gebeurde. Huiveringwekkend diep steekt dit moordboek u in de ziel. Het laat de lezer achter met de vraag ‘Zou ik ook…?’

Bert Voskuil is onderzoeksjournalist en schrijft o.a. voor Nieuwe Revu. Hij werkte mee aan diverse documentaires over true crime. O.a. de Netflix documentairereeks Drugsbaronnen.

Specificaties
Uitvoering            paperback
Aantal pagina’s   240
ISBN                     97890 8975 903 0