De verdwijning van Robin – Marjan Gorissen

De verdwijning van Robin – Marjan Gorissen

In dit boek vertelt Marjan Gorissen het schokkende verhaal van de verdwijning van de driejarige Robin Bogers en de enorme gevolgen die deze gebeurtenis voor haarzelf zal hebben.  

Het is 24 april 1996. De vrolijke peuter Robin gaat bij overbuurvrouw Trudy J. pannenkoeken eten. Als Robin niet thuiskomt worden haar ouders ongerust en slaan alarm.

Nog diezelfde middag komt er een grootscheepse zoekactie op gang. Iedereen zoekt Robin. Vrijwilligers en professionals, kinderen en volwassenen, iedereen zoekt maandenlang naar Robin. Paragnosten dienen zich aan. Heel Nederland leeft mee. Uiteindelijk blijkt het meisje te zijn vermoord. Het enige dat wordt teruggevonden is een schoen met daarin een voetje.

Tot haar verbijstering wordt Marjan Gorissen, een familielid van overbuurvrouw Trudy, gearresteerd. Trudy blijkt belastende verklaringen tegen haar te hebben afgelegd. Als hoofdverdachte zit Marjan 103 dagen vast in de vrouwenvleugel van PI Maastricht. Ze is op dat moment hoogzwanger. Ze moet van haar baby bevallen in het huis van bewaring.

Over de verdwijning van Robin en haar belevenissen  – een grote traumatische nachtmerrie – schreef Marjan Gorissen een zeer indringend boek. Wat haar is overkomen, kan in haar ogen iedereen overkomen.

Na haar detentie lag het leven van Marjan Gorissen (1975) in puin. Pas sinds een paar jaar heeft ze het gevoel dat haar echte leven is begonnen. Samen met een nieuwe relatie en hun dochtertje woont ze in Gilze-Rijen.

 

Specificaties
Uitvoering            paperback
Aantal pagina’s   288
ISBN                     97890 8975 714 2