De 20 meest bizarre moorden – James Marrison

De 20 meest bizarre moorden – James Marrison

Waargebeurd, schokkend en verbazingwekkend… ‘Dit boek is huiveringwekkend in haar details. Voor alle lezers van true crime zeer aan te bevelen.’

Historicus/journalist James Marrison verzamelde de meest bizarre en vreemde moorden ter wereld. Zijn verhalen variëren van bekende moordzaken tot bijna vergeten misdaden die hij opdiepte uit politiedossiers. Marrison reisde hiervoor de hele wereld over om met deskundigen te praten. Hij beschrijft deze gevallen gedetailleerd en geeft een heldere analyse.

Zo pikte de Spaanse Enriqueta Marti in Barcelona kinderen van straat op, doodde hen en kookte van hun overblijfselen ‘een anti-verouderingsdrank’. Tot haar klantenkring behoorden bejaarde miljonairs.

Een ander hoofdstuk reconstrueert de case van Californiër Randy Kraft, beter bekend als de Scorekaart Killer. Deze briljante computerprogrammeur werd tijdens een routinecontrole aangehouden en bleek een lijk te vervoeren. Na zijn arrestatie bleek dat Kraft zo’n 150 slachtoffers maakte. Hij begroef hun in stukken gesneden lichamen langs de snelweg.

De moorden die James Marrison beschrijft hebben allemaal een ding met elkaar gemeen – een unieke, bizarre draai. De verzamelde dossiers tonen keer op keer aan dat onze alledaagse werkelijkheid gruwelijker is dan de vreemdste fantasie.

Na zijn studie geschiedenis specialiseerde James Marrison zich als criminoloog en forensisch onderzoeker. Hij publiceerde verschillende boeken en schrijft de veelgelezen column The Murder File.

 

Specificaties
Formaat           13.5 x 21 cm
Omvang           ca. 240 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                 97890 8975 8149
Prijs                  € 14,99