Couchsurfing in Iran: Mijn reis achter gesloten deuren – Stephan Orth

Couchsurfing in Iran: Mijn reis achter gesloten deuren – Stephan Orth

Officieel is het verboden. Toch trekt Stephan Orth als couchsurfer dwars door Iran, slaapt op tientallen Perzische tapijtjes en beleeft doldwaze avonturen. Ondertussen leert hij een land kennen dat heel anders blijkt dan het clichébeeld van een schurkenstaat. Want de Iraniërs zijn niet alleen ongelofelijk gastvrij, maar ook heel goed in staat hun moellahs bij de neus te nemen.

Een bikinifeest in de pilgrimstad Mashhad, een overnachting naast de kerncentrale van Bushehr, een geheime SM-bijeenkomst in Teheran: in Iran beleeft Stephan Orth avonturen die geen enkele reisorganisatie ooit op zijn programma zal zetten. Als couchsurfer verruilt hij hotelkamers voor privéhuizen en leert het land zo van een heel persoonlijke kant kennen. Want achter gesloten deuren gaan de sluiers af en verdwijnt ook de angst voor de zedenmeesters.

Of het nu een slemppartij is met een Perzische prins, of een huiskamerdate met een voltallige familie, in een stinkende smokkelaarsbus of in een klein autootje: elke nieuwe ontmoeting is als een nieuw stukje waarmee de puzzel van het land op zijn plaats valt. Een land dat in het echt heel anders is dan de clichés doen vermoeden. Tot slot worden er nog twee geheimen onthuld: hoe de bewoners in een apotheek wodka kopen en waarom ze zo onverklaarbaar dol zijn op de jaren tachtig popgroep Modern Talking.

‘Couchsurfing in Irani s een meeslepend boek over kleine vrijheden en grote verlangens van de Iraniërs. Stephan Orth verstaat de kunst in zijn boeken landen en volken tot leven te laten komen– Westdeutsche Allgemeine Zeitung

Stephan Orth (1979) werkt als redacteur voor de reisbijlage van Spiegel Online. Voor zijn reportages werd hij meerdere malen bekroond met de Columbusprijs. Sinds 2003 trekt hij al couchsurfend de wereld over. Ook had hij mensen uit de hele wereld te gast op zijn eigen bank. Staphan Orth is auteur van twee bestsellers.

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s     272
ISBN                       97890 8975 863 7