Costa del coke – Arthur van Amerongen en Ivo Teulings

Costa del coke – Arthur van Amerongen en Ivo Teulings

Dagelijks brengen razendsnelle speedboten vele tonnen hasj uit Marokko naar de Spaanse Costa del Sol. Ook komt hier een aanzienlijk deel van de cocaïne die in Europa wordt gesnoven aan land. Er worden miljarden verdiend door machtige drugsbendes en een corrupte bovenwereld. Het is een keiharde wereld waar maar een wet geldt: wie niet voor ons is, is tegen ons.

Arthur van Amerongen en Ivo Teulings nemen de lezer mee in een zinderende tocht langs de Zuid-Spaanse en de Noord-Marokkaanse kust. Het wordt een in hasjdampen en cokewolken gehulde roadtrip vol ontmoetingen met sleutelfiguren en randfiguren binnen de drugssmokkel en -handel. De auteurs zakken met crackverslaafden door in de zigeunerwijken, maar gaan ook met de Guardia Civil mee op patrouille.

Costa del coke is een boek boordevol wetenswaardigheden over de smokkel, anekdotes en verhalen over afrekeningen in het criminele circuit. Over pittoreske dorpjes waar de Ferrari’s van de wietboeren rijen dik geparkeerd staan, de aantrekkingskracht van Marbella en Puerto Banus waar de Nederlandse penoze is neergestreken en het kat-en-muisspel tussen de politiediensten en de veel beter georganiseerde criminele bendes.

Met zowel humor als kennis van zaken leggen de auteurs een wereld bloot die nog gruwelijker is dan men uit de krantenberichten kan afleiden. En komen tot de conclusie dat dit keiharde gevecht nooit gewonnen kan worden.

Met het schrijven van dit boek bundelen Arthur van Amerongen en Ivo Teulings hun grote persoonlijke interesses: drugs en misdaad. Niet eerder werd de criminaliteit aan de costa’s zo uitvoerig beschreven als in dit boek.

Costa del coke is uitgegeven in samenwerking met Crimesite, Nederlands grootste gespecialiseerde crimewebsite met maandelijks 1.2 miljoen bezoekers.

Arthur van Amerongen werkte jarenlang als journalist in het Midden-Oosten en woonde daarna in Paraguay en Rio de Janeiro. Vanuit zijn huidige woonplaats in de Algarve schrijft hij naast boeken wekelijks spraakmakende columns voor de Volkskrant en HP/De Tijd.

Journalist Ivo Teulings woonde na zijn studies Economie en Internationale betrekkingen in Cuba en Chili. Zijn huidige standplaats is Málaga, waar hij de gevolgen van de drugshandel iedere dag met eigen ogen aanschouwt.

Teulings en Van Amerongen vertellen in het programma Trippers over wat ze ontdekten tijdens de voorbereidingen voor het boek. Bekijk de aflevering hier.

Het boek is hier te koop.

Specificaties
Uitvoering            paperback
Aantal pagina’s   ca. 288
ISBN                     97890 8975 039 6