Blaffende honden bijten soms – Nancy Groeneveld

Blaffende honden bijten soms, avonturen op de dierenambulance

‘Een absolute aanrader voor iedere dierenvriend. Ik heb dit boek in één adem uitgelezen!’ – Sander de Kramer, Rotterdammer, schrijver en presentator.

Nancy Groeneveld rijdt als vrijwilliger op de Dierenambulance in Rotterdam. In haar boek vertelt ze openhartig over de mooie (en ook trieste) situaties die ze in de dagelijkse praktijk tegenkomt. Dat maakt haar werk bijzonder en afwisselend.

Het werken als vrijwilliger op een dierenambulance kent vele kanten. Spanning, avontuur en vreugde, maar ook verdriet, ongeloof en verslagenheid wisselen elkaar in een snel tempo af.

De meest onvergetelijke gebeurtenissen die Nancy in de 25 jaar dat zij als vrijwilliger op de dierenambulance werkt heeft meegemaakt komen in dit boek voorbij. Van een heftige manegebrand, het vangen van katten tussen de wietplanten, het opsporen van ontsnapte en gedumpte gifslangen tot het vervoeren van in beslag genomen honden naar een geheim adres en het herenigen van verdwaalde dieren met hun blije eigenaren.

Ook voor het opruimen van kadavers, zoals bij de vogelgriep toen er in de weilanden honderden zieke of dode vogels verzameld moeten worden, werd een beroep gedaan op de Dierenambulance. In dit werk kom je niet alleen in aanraking met allerlei diersoorten, ook de mensen kunnen voor een uitdaging zorgen. Emoties lopen soms hoog op.

Nancy Groeneveld (1967) reed in 1999 haar eerste dienst als vrijwilliger op de dierenambulance. Voor verschillende bladen schreef ze columns. In haar ruime achtertuin houdt ze schapen. Met haar bijzondere verhalen hoopt Nancy mensen enthousiast te maken voor het werk voor dierenorganisaties. Zonder vrijwilligers kunnen de ambulances niet rijden en de dieren in nood niet worden geholpen.

Specificaties
Formaat           13,5 x 21 cm
Omvang           ca. 256 pagina’s
Uitvoering       paperback
ISBN                 97890 8975 0624
NUR                 402
Prijs                  € 21,99
Verschijnt       maart 2024