Bikkels aan de kook – Captain Henk Kuipers en Chef John Spruit

Bikkels aan de kook – Captain Henk Kuipers en Chef John Spruit

Chef John en Captain Henk maakten een kookboek voor echte mannen, met eten dat gemaakt wordt op open vuren, op spiesen, in grote pannen en waar het vet vanaf druipt. Zelf geschoten wild. Grote steaks. Rokende Spareribs. Een varken aan het spit. Niks geen fornuis meer, niks geen pannen. Het komt allemaal samen in Bikkels aan de kook, outdoor koken voor echte kerels.

Captain Henk is geboren op de motor en houdt van goed eten. Chef John is geboren met een koksmes in zijn hand en houdt van motoren. Geen grotere kenners dus wat mannen met motoren en eten verbindt dan deze twee tattooverzamelaars. Vrijheid, no rules, motoren, tattoos, goed en groot vlees, vuur, reizen, avontuur, kortom: biker lifestyle.

Captain Henk: ‘Op de motor stappen en gaan. Je eigen weg kiezen, onderweg stoppen om een vuur te maken en daar grote steaks op te grillen, dat is het echte biker leven. Whiskey erbij, goede maten om je heen, motor glanzend in het licht van de vlammen. Dat is het leven en dat is dus ons boek. vrijheid en goed eten!’

Chef John: ‘Ik ben een klassiek opgeleide kok, maar heb een hekel aan kleine liflafjes op een groot bord. Nee, ik wil grote stukken vlees, op open vuur, op een rooster, grote pannen boven de vlammen! Dat is pas echt goed eten! En dan op de motor erop uit, met die pan bungelend aan je zadel. Beter wordt het niet.’

Captain Henk was beveiliger van o.a. André Hazes, Nina Brink en Bill Clinton. Tegenwoordig is hij naast een mens ook een merk waarmee hij zijn way off life uitdraagt.

Chefkok John Spruit verlaat steeds vaker zijn hete fornuis om te koken op gloeiende kolen en boven loeiende vlammen. Dat gebeurt met grote stukken vlees van dieren die een prima leven hebben gehad en die met respect worden bereid.

Specificaties
Uitvoering           gebonden
Aantal pagina’s  160
ISBN                    97890 8975 779 1
Extra’s                 boordevol foto’s, geheel in kleur