Big Mike – Wilson Boldewijn

Big Mike – Wilson Boldewijn

Het fascinerende verhaal van Nederlands beroemdste kickbokstrainer

Binnen tien jaar werkt Mike Passenier zich op van een onbekende trainer tot de godfather van het Nederlandse en het internationale kickboksen. Met medewerking van kicksbokssterren Joeri Mes, Melvin Manhoef en Badr Hari.

Mike groeit op in Amsterdam Betondorp. Als puber zoekt hij de grenzen op, maar hij blijft altijd net aan de goede kant van de wet. Na sinds zijn eerste kickboksgala is de jonge Mike verkocht aan de ringsport. Hij wil niet zelf de ring in, maar weet zeker dat zijn toekomst in het trainen ligt.

Met zijn eerste pupil Joeri Mes stoot Mike door tot de top van het middengewicht kickboksen. Met Melvin Manhoef en Badr Hari verovert hij de wereld. Zijn roem als trainer brengt hem naar de Verenigde Staten, Japan en Rusland. Hij raakt bevriend met Ramzan Kadyrov, de gevreesde president van Tsjetsjenië.

Naast de glorie in de ring zijn er ook tegenslagen. Zo brandt Mike’s eerste sportschool tot de grond toe af. Er vloeien tranen als freefigher Hans Nijman, een van zijn beste vrienden, wordt geliquideerd. En er zijn spanningen. Want naast atleten vragen ook onderwereldfiguren aan Mike om privé-trainingen, waaronder Willem Holleeder en Gwenette Martha.

Overal waar hij komt ter wereld gaat de loper voor Mike uit en wordt hij geroemd om de hoeveelheid kampioenen die hij aflevert. Want als hij niet te vinden is in zijn sportschool staat Mike de talloze vechters uit zijn stal bij. De ring is zijn leven. Voor het eerst het ware verhaal van de wereldberoemde trainer over de hardheid, de opoffering, de glorie en het verdriet achter de schermen van de kickbokswereld.

Wilson Boldewijn (1975) werkte o.a. AT5 nieuws en bij RTL 4. Sinds 2017 is hij te zien bij Telegraaf VNDG, het online videoplatform van De Telegraaf. Eerder verscheen Meesterdief over van Gogh-rover Okkie Durham.

Specificaties

Formaat              13,5 x 21 cm
Uitvoering           paperback
Omvang               ca. 272 pagina’s
ISBN                     97890 8975 5858
NUR                     444
Prijs                      €15,00
Verschijnt            juni 2023