Afspraak met een moordenaar – Cees Koring

Afspraak met een moordenaar – Cees Koring

Afspraak met een moordenaar is een spannend geschreven en goed gedocumenteerde reeks verhalen over moord en doodslag in Nederland. Koring sprak af met moordenaars, onderzocht de achtergronden van ontvoeringen, verdwijningen, bomaanslagen, corruptie en ontmaskerde topcriminelen van de Turkse maffia.

Nadat Cees Koring thuis werd overvallen en zwaar mishandeld en daarmee als eerste journalist in Nederland slachtoffer werd van zware criminelen ging hij door met zijn, naar later bleek, levensgevaarlijke werk. Koring zette het vak van misdaadverslaggever op de kaart. Hij ‘verdiende zijn geld aan de misdaad.’

In dit boek neemt Cees Koring de lezer mee terug naar plaatsen van het misdrijf. Hij haalt herinneringen op uit zijn lange journalistieke carrière. Koring beschrijft en bezoekt locaties waar mensen stierven en spreekt met direct betrokkenen. Sommige zaken liggen vers in het geheugen, anderen zijn lang vergeten.

Koring sprak opnieuw met onder meer oud-rechter Frits Lauwaars, oud-hoofdcommissaris Joop van Riessen, voormalig crimefighter Fred Teeven, oud-politicus Hans Wiegel, advocaat Theo Hiddema en drugsbaron Cees Helman. Bovendien zocht hij daders en slachtoffers op.

‘Cees Koring is een eminent misdaadverslaggever. Écht een van de allerbesten!’ – Peter R. de Vries

Cees Koring schreef voor De Telegraaf honderden artikelen die landelijk aandacht trokken. Hij heeft een aantal boeken op zijn naam staan, waaronder de bestseller Bureau Warmoesstraat, de levende legende.

Specificaties
Formaat           13,5 x 21 cm
Omvang           ca. 270 pagina’s
Extra                plus fotokatern
Uitvoering       paperback
ISBN                 97890 8975 3564
NUR                 339
Prijs                  € 21,99
Verschijnt       februari 2024