Wan Bon – Isabel van Boetzelaer

Wan Bon – Isabel van Boetzelaer

Een hedendaagse ontdekkingsreis door het Suriname van toen en nu, en een bijzondere vriendschap.

De verhalen van oud-journalist Aad Wagenaar over Suriname prikkelen de nieuwgierigheid van Isabel van Boetzelaer. Samen vatten ze het plan op om een reis te maken langs alle lieux de memoires van Aads ruim dertig jaar Suriname-verslaggeving.

Voor Isabel wordt hun gezamenlijke reis een eerste verkenning van het uitgestrekte en dunbevolkte land. Voor Aad is hun roadtrip een feest van herkenning. Beide reizigers krijgen door onverwachte ontmoetingen en belevenissen een goed beeld van de cultuur, historie en uitbundige natuur van Suriname anno nu.

Wan Bon, de titel van een poëtische lofzang op Suriname, is niet bedoeld als reisgids, maar wil lezers nieuwsgierig maken naar het stukje Zuid-Amerika vol paradoxen, dat onlosmakelijk met Nederland verbonden blijft. Het boek bevat daarnaast de gesprekken van een oude journalist met een veel jongere vrouw die haar angst voor het ouder worden tracht te bezweren.

Isabel van Boetzelaer (1961) danste bij het Nationale Ballet. Een rugblessure zorgde ervoor dat ze het roer moest omgooien. Na een periode in de reiswereld verzorgt ze nu trainingen in de Duitse taal en personal language coaching. Eerder verscheen van haar Oorlogsouders.

Specificaties
Uitvoering           paperback
Aantal pagina’s  288 (incl. fotokatern)
Formaat              13,5 x 21 cm
ISBN                    97890 8975 9924