Twee minuten – Vincent Veenman

Twee minuten – Vincent Veenman

Juweliers overvallen is een hype, stelt de branchevereniging cynisch. En wanneer goudsmid Ruud Stratmann wordt doodgeschoten bij een overval lijkt een treurige climax bereikt.

Juwelier Ruud Stratmann is die dag alleen in zijn winkel wanneer twee keurig geklede jongens aanbellen. Het lijken gewone klanten, niets aan de hand. Maar eenmaal binnen trekken ze hun pistolen. Er klinken schoten. Als de overvallers vluchten blijft Stratmann stervend achter.

Nederland is geschokt. Politie en Openbaar Ministerie zetten alles op alles om de overvallers te pakken te krijgen. Al snel worden schokkende bewakingsbeelden openbaar gemaakt. Met foto en naam worden de overvallers in de landelijke media gebracht. Voor het eerst worden social media ingezet. Een massale publieke klopjacht op de daders volgt. Justitie en rechtspraak vragen zich later af wat te doen met twee zulke jonge verdachten van zo’n zwaar misdrijf…

Twee minuten vertelt het complete verhaal van dit spraakmakende opsporingsonderzoek. Vele betrokkenen, van de teamleider tot de officier van justitie en van journalisten tot de weduwe Stratmann, komen aan het woord.

De opsporing, de spanning, het verdriet, de algehele verontwaardiging, de rechtszaak; ieder aspect van deze geschiedenis komt aan bod. De overval die nauwelijks twee dramatische minuten duurde verwoest vele levens.

Vincent Veenman (1985) volgde de zaak als politie- en justitieverslaggever bij Omroep West. Daarnaast maakte hij talrijke radio- en tv-reportages, o.a. over de rellen in de Haagse Schilderswijk in 2015.

Specificaties
Uitvoering            paperback
Aantal pagina’s    272
ISBN                      97890 8975 642 8
Extra                      met fotokatern