Sluipmoordenaars – Inger Schaap

Sluipmoordenaars – Inger Schaap

Onthullend en spraakmakend: het ware verhaal achter de Silbertanne-moorden. De serie sluipmoorden die tussen september 1943 en september 1944 werd uitgevoerd, is bekend geworden onder de codenaam ‘Silbertanne Aktion’. Het doel? Wraak en ontwrichting van het Nederlands verzet.

In koelen bloede vermoordden Nederlandse SS-ers goede medeburgers. De slachtoffers werden in koele bloeden doodgeschoten, vaak in hun eigen woning en voor de ogen van hun familieleden. Zeker vijfenveertig Nederlanders werden het slachtoffer van deze maatregel. Onder hen de bekende schrijver A.M. de Jong.

Met het verstrijken van de jaren kregen de Silbertanne-moorden een steeds mysterieuzer karakter. Wie waren de daders van deze represaillemoorden en wie zaten er achter? Wie waren de over het algemeen als onschuldig beschouwde Nederlandse burgers die het slachtoffer werden van de sluipmoorden?

In Sluipmoordenaars rekent historica Inger Schaap af met alle geheimzinnigheid waarmee het moordcommando tot nu toe omgeven is. Op basis van uitgebreid archiefonderzoek en interviews met nabestaanden onthult ze de ware geschiedenis van de Silbertanne-moorden.

Men schiet niet op hazen in hun leger. Het is deze onsportieve laag- en lafhartigheid die de Silbertanne lieden ver stelt beneden elk krijgsmanfatsoen.” – H.W. van Etten, voormalig hoofdredacteur van het SS-blad Storm. Ook in eigen kring was men negatief over de Silbertanne Aktion.

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s     256
ISBN                       97890 8975 136 2